Valsts policijas Dzimumnoziegumu apkarošanas nodaļa aizturējusi personu grupu, kuras dalībnieki tiek turēti aizdomās par dzimumnoziegumiem pret vismaz četriem pusaudžiem.

Aizturētajām personām tiek inkriminēti dažādi noziegumi pret 16 gadu vecumu nesasniegušām personām, tostarp piespiešana nodarboties ar prostitūciju, seksuāla vardarbība, izmantošana pornogrāfiska rakstura materiālu izgatavošanā un draudi izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu.

Policija šobrīd ieguvusi informāciju par kopumā četriem 11 līdz 15 gadus veciem pusaudžiem, kuri ir cietuši no minēto personu noziedzīgajām darbībām. Visas cietušās personas izmeklēšanas laikā ir saņēmušas nepieciešamo atbalstu, ziņo Valsts policija.

Pastāv aizdomas, ka grupas līderis, iespējams, varētu būt saistīts ar līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem arī pret citiem nepilngadīgajiem, tāpēc iedzīvotāji aicināti aplūkot viņa fotogrāfiju un atsaukties cietušās personas vai cietušo tuviniekus, zvanot policijai pa tālruņa numuru 110 vai rakstot e-pastu: kip@vp.gov.lv.

Foto: Ekrānšāviņš no VP

youtube icon
Abonēt youtube