Turpmākajā nedēļā laikapstākļus virs Latvijas teritorijas turpinās noteikt anticiklons, bet nākamnedēļ pastiprināsies ciklonu ietekme un ieplūdīs siltāks gaiss. Termometra stabiņš dienās pieturēsies +2…+7° pēc Celsija robežās, bet, sākot ar brīvdienām, rietumu un centrālajos rajonos kļūs siltāk, tur gaiss iesils līdz +7…+10° pēc Celsija, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.. 

Šīs nedēļas atlikušajās dienās Latvijā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi kā nedēļas pirmajā pusē – gaidāms lielākoties mākoņains laiks un vietām jārēķinās ar nelielu lietu, austrumos iespējams arī slapjš sniegs.

Gaisa temperatūra naktīs un dienās būs 0…+6° robežās, savukārt  sestdien un svētdien, ieplūstot siltākam gaisam, rietumu un centrālajos rajonos gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +7…+10°. Dominēs lēns dienvidaustrumu, dienvidu vējš.

Nākamās darba nedēļas sākumā Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona – pirmdien vietām, savukārt otrdien daudzviet gaidāms lietus, austrumos iespējams arī slapjš sniegs, sniegs. Gaisa temperatūra naktīs un dienās būs +5…+10°, austrumos vēsāks, tur termometra stabiņš pieturēsies pie +1…+5° atzīmes. Pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš.

Aktuālā prognoze 18. novembrim liecina, ka diena varētu būt sausa un vējaina. Maksimāla gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma +4…+10° robežās.

Darba nedēļas otrajā pusē pastiprināsies dienvidu vējš, kas daudzviet būs brāzmains, piekrastes rajonos pastiprināsies līdz 15-19 m/s. Gaidāms lielākoties mākoņains laiks un ir liela varbūtība, ka darba nedēļas beigās no rietumiem Latviju sasniegs jaunas nokrišņu zonas.

Foto: Unplash.com

Saistītās tēmas: brāzmainsmākoņains laikssaussslapjš sniegssniegsVējš

youtube icon
Abonēt youtube