Jaunajā darba nedēļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība – bieži gaidāmi nokrišņi, pastiprināsies arī vējš, tomēr gaiss būs samērā silts, līdz ar to atsevišķas dienās iespējami jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tomēr nākamajā nedēļas nogalē atmosfēras spiediens paaugstināsies – nokrišņi mitēsies un kļūs aukstāks.

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklons, līdz ar to pirmdien, 16.novembrī, debesis aizklās mākoņi un vietām jārēķinās ar nelielu īslaicīgs lietus. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas piekrastes rajonos brāzmās pastiprināsies līdz 14 m/s. Gaiss iesils līdz +2…+7°, bet piekrastē līdz pat +10°.

Otrdien, 17.novembrī, nokrišņi gaidāmi teritorijas lielākajā daļā – daudzviet līs, austrumu rajonos iespējams arī slapjš sniegs, sniegs. Gaisa temperatūra naktī un dienā austrumu rajonos pieturēsies 0…+5° robežās, bet rietumos gan nakts, gan diena būs siltāka, tur +5…10°.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, jo austrumos atsevišķos posmos uz ceļiem var veidoties apledojums!

Trešdien – valsts svētkos laiks būs mākoņains un dienā daudzviet gaidāms lietus. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas daudzviet brāzmās varētu sasniegt 14 m/s, bet  piekrastē līdz pat 15-19 m/s. Latvijas teritorijā ieplūstot siltākai gaisa masai, dienā daudzviet gaiss iesils līdz +7…+12°, līdz ar to atsevišķas novērojumu stacijās, galvenokārt Kurzemē, iespējami jauni 18.novembra dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Darba nedēļas beigās saglabāsies mākoņains laiks un  daudzviet līs. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas daudzviet būs brāzmains, bet piektdien vējš iegriezīsies no ziemeļiem un pakāpeniski sāks pierimt. Naktī gaisa temperatūra +6…+10° robežās, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz  +7…+11°atzīmei.

Šī brīža prognozes liecina, ka  brīvdienās atmosfēras spiediens paaugstināsies, pierims vējš,  nokrišņi mazināsies un naktīs vietām termometra stabiņš noslīdēs līdz pat -5° atzīmei.

Foto: Unplash.com

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube