Valsts policija aizvadītajā nedēļas nogalē vienlaicīgi visā Latvijā veica preventīvas pārbaudes, apsekojot tirdzniecības centrus, lielveikalus un ēdināšanas iestādes, ar mērķi pārbaudīt, vai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi un aizliegumi, kā arī drošības pasākumi.

Valsts policija ziņo, ka kopumā pārbaudīja gandrīz 1 000 dažādu tirdzniecības vietu un ēdināšanas iestāžu visā Latvijā. Jāteic, ka lielākoties noteiktie ierobežojumi un drošības prasības tika godprātīgi ievērotas. Jāmin, ka policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus, tādējādi palīdzot mazināt COVID-19 izplatību.

Lai gan vairums tirgotāju ir bijuši atbildīgi, ievērojot noteiktās prasības, diemžēl konstatēti arī pārkāpumi, kad tirdzniecības centros ir darbojušies vairāki veikali, kuriem šobrīd ārkārtējās situācijas laikā darbība brīvdienās ir aizliegta, ziņo Valsts policija.

Lielākajā daļā gadījumu, konstatējot iespējamus pārkāpumus, policisti komersantiem ir devuši preventīvas norādes vai mutiski brīdinājuši. Tomēr divos gadījumos ir uzsāktas resoriskās pārbaudes, bet vēl deviņos gadījumos – administratīvā pārkāpuma procesi.

Pārbaužu laikā policisti konstatējuši arī vairākus gadījumus, kad nedz pārdevēji, nedz apmeklētāji nav lietojuši mutes un deguna aizsegus. Veicot pārrunas, šie pārkāpumi ir uzreiz novērsti.

Foto: Valsts policija/ publicitātes foto

youtube icon
Abonēt youtube