Pirmdien, 23.novembrī, pulksten 9.00pie Saeimasēkas skaistumkopšanas meistari pulcēsies protesta akcijā – sankcionētā piketā, pieprasot Saeimu un valdību pārskatīt nepārdomātos lēmumus, kas liedz strādāt skaistumkopšanas speciālistiem, sniegt klientiem nepieciešamos pakalpojumus skaistuma un veselības jomā, kā arī faktiski liedz pelnīt iztiku godīgā veidā, informē piketa organizatore Anastasija Rozonova.

Kā zināms, izsludinot otro ārkārtas situāciju Latvijā, ar 9.novembri likumdošana liedz sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, izņemot frizieru pakalpojumus.

Piketa organizatore uzsver: “Mēs, Latvijas nagu kopšanas meistari, uzskatām, ka šāds lēmums ir nepārdomāts un negodīgs gan pret mūsu profesijas pārstāvjiem, gan arī pret mūsu klientiem.”

Vienlaikus viņa vēlas uzsvērt, ka manikīra un pedikīra pakalpojuma sniedzēji savā darbā ievēro visas drošības normas: gan klients, gan meistars pakalpojuma sniegšanas brīdī ir sejas maksās; telpas, instrumenti un darba virsmas tiek dezinficētas pirms un pēc katra klienta; mēs varam nodrošināt epidemiologu ieteiktos darba apstākļus un distancēšanos starp klientiem; starp klientiem un meistariem ir izveidota stikla barjera; klientus saskarsme ir praktiski izslēgta, jo meistari pakalpojumus sniedz pēc pieraksta.

Ja ar šādiem drošības mēriem ir par maz, ierosinām ieviest klientu anketēšanu, kur jānorāda gan personas dati, saziņas veidi, veselības stāvoklis, ko nepieciešamības gadījumā varam nodot Slimību kontroles un profilakses centram, uzsver Rozonova.

Vienlaikus piketa organizatore atkāroti uzsver: “Mēs, nagu kopšanas speciālisti, vēlamies godīgi pelnīt sev iztiku, nodrošinot visus nepieciešamos drošības mērus. Uzskatām, ka mūsu darbs klientu veselību neapdraud – daudz lielāks drauds ir braukšana sabiedriskajā transportā, iepirkšanās veikalā un citu pakalpojumu sniegšana un saņemšana, kas valstī ir noteikta kā droša.”

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube