Foto: Unplash.com/ attēlam ir ilustratīva nozīme

Ik gadu arvien pieaug to bērnu skaits, kas dažādu traumu, saslimšanu vai negadījumu dēļ nonāk Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS). Rūpēs par bērnu un viņu vecāku labsajūtu Bērnu slimnīcas fonds un Omniva Latvija aicina sabiedrību iesaistīties 17 jaunu atpūtas krēslu nodrošināšanā bērnu vecākiem BKUS Neatliekamās medicīniskās palīdzības observācijas nodaļā (NMPON), kur esošie krēsli ir nolietoti un novecojuši.

Lai īstenotu šo mērķi, labdarības akcijā plānots savākt 20 000 eiro.

Pārstāvji informē, ka ik dienu BKUS NMPO nodaļā tiek izmeklēti aptuveni 200 bērni, kam atkarībā no veselības stāvokļa tiek piešķirta atbilstoša steidzamības kategorija. Parasti bērna uzturēšanās laiks NMPON nepārsniedz 24 stundas. Šajā nodaļā bērni atrodas īslaicīgai ārstēšanai un novērošanai, un, ja nepieciešama ilgāka novērošana vai ārstēšana, pacients tiek stacionēts kādā no slimnīcas nodaļām.

BKUS norāda, ka atbalsta vecāku klātbūtni pie bērna, taču, ņemot vērā NMPON specifiku un salīdzinoši īso uzturēšanās laiku, vecākiem netiek piedāvāta atsevišķa gulta.

“Nonākt slimnīcā ir liels pārdzīvojums ne tikai bērnam, bet arī viņa vecākiem, tāpēc ērti apstākļi šādā brīdī ir svarīgs atbalsts. Pašlaik, atrodoties blakus bērnam NMPO nodaļā, vecākiem ir jāpavada garas stundas, sēžot uz cieta plastmasas krēsla. Vecāki bērnu dēļ var tikt galā ar dažādām neērtībām, taču mēs visi vēlamies, lai neērtību tādā brīdī būtu pēc iespējas mazāk. Tāpēc ir ļoti jauki, ka svētku laikā Omniva nāk palīgā un kopā ar saviem klientiem vēlas sarūpēt vecākiem vērtīgu dāvanu – jaunus krēslus,” skaidro Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Lai vāktu nepieciešamos līdzekļus 17 jaunu atpūtas krēslu iegādei, Omniva Latvija decembrī ziedos 10 centus par katru klientu, kas pēc SMS saņemšanas savu sūtījumu no pakomāta izņems trīs stundu laikā.

Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare komentē: “Šogad labie darbi šķiet īpaši svarīgi, jo tik daudziem nepieciešams atbalsts. Decembris ierasti mums ir ļoti piesātināts laiks, kad cilvēki līdzās ikdienas pirkumiem iegādājas arī dāvanas tuvajiem. Izņemt savu sūtījumu trīs stundu laikā ir pavisam maza mūsu katra dāvana to bērnu vecākiem, kuriem laiku nākas pavadīt slimnīcā. Palīdzēsim kopā!”

Līdztekus ikviens var ziedot līdzekļus vecāku atpūtas krēslu iegādei Bērnu slimnīcas fondam, norādot ziedojuma mērķi maksājumā. Plašāka informācija par ziedošanas iespējām atrodama šeit.

youtube icon
Abonēt youtube