Foto: Unplash.com

Strauji pieaugot ar COVID-19 saslimušo un to kontaktpersonu skaitam, decembrī, salīdzinot ar novembri, pieprasījums pēc medikamentu piegādes uz mājām ir dubultojies, liecina Euroaptieka dati.

Jāatsauc atmiņā, ka Euroaptieka pakalpojumu “Medikamentu piegāde uz mājām” ieviesa oktobrī, ikvienam iedzīvotājam nodrošinot recepšu un valsts kompensējamo medikamentu piegādi visā Latvijā.

“Augstais pieprasījums pēc šī pakalpojuma apliecina, ka iedzīvotāji to novērtē un tas ir nepieciešams. Vēlos uzsvērt, ka mūsu pakalpojums ir pieejams ikvienam iedzīvotājam Latvijā, kurš ērtību, veselības apsvērumu vai citu iemeslu dēļ vēlas saņemt zāļu piegādi uz mājām. Turklāt, veicot pasūtījumu, ir iespējams konsultēties ar farmaceitu, kas ir šī pakalpojuma pievienotā vērtība. Esošajā situācijā, kad ārsti ir mazāk pieejami un cilvēki iespēju robežās izvairās apmeklēt ārstniecības iestādes, pieejama farmaceitiskā aprūpe ir ārkārtīgi nozīmīga,” stāsta Euroaptieka valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

Konsultācija pa telefonu un droša zāļu piegāde uz mājām visā Latvijā

Pārstāvji norāda, ka pakalpojuma saņemšanai ir jāzvana Euroaptieka farmaceitam pa tālruni 20 369 469 darba dienās no pulksten 9.00 līdz 17.00. Zāļu iegādi ir iespējams arī uzticēt kādam no radiniekiem. Lai identificētu pakalpojuma saņēmēju, farmaceits lūgs nosaukt vārdu un uzvārdu, personas kodu, piegādes adresi un tālruņa numuru. Pasūtot recepšu vai valsts kompensētos medikamentus, receptei jābūt izrakstītai elektroniski, lai farmaceitam tā būtu pieejama E-veselības sistēmā.

Vienlaikus Euroaptieka farmaceiti nodrošinās attālināto konsultāciju par zāļu lietošanu, kā arī atbildēs uz pasūtītāja interesējošajiem jautājumiem. Ja tiks pasūtītas preces, kuru transportēšanai nepieciešams nodrošināt zemu temperatūru, telefonsarunas laikā Euroaptiekas farmaceits ar pasūtītāju vienosies par preces piegādes niansēm, informē  zāļu mazumtirdzniecības uzņēmumā.

Jānorāda arī, ka, lai veicinātu zāļu pieejamību COVID-19 radītajos apstākļos, Ministru kabineta noteikumos ir iekļauta norma par medikamentu piegādi uz mājām, ļaujot aptiekām pēc savas izvēles piedāvāt šādu pakalpojumu, ja tām ir resursi.


Informācijai: 

Pārstāvji informē, ka apmaksu var izvēlēties veikt ar internetbankas starpniecību, saņemot uz e-pastu pavadzīmi-rēķinu, vai arī pasūtījuma saņemšanas brīdī, norēķinoties ar bankas karti vai skaidru naudu. Standarta piegādes maksa, veicot maksājumu ar internetbankas starpniecību, ir 3 eiro, savukārt, veicot apmaksu pasūtījuma saņemšanas brīdī, piegādes maksa ir 4,50 eiro. Piegāde tiks veikta iepriekš vienojoties ar pasūtītāju par konkrētu preces piegādes laiku.

youtube icon
Abonēt youtube