Jaunajā gadā pakāpeniski kļūs vēsāks. Piektdien, 1.janvārī, vien vietām gaidām nokrišņi – galvenokārt sniegs, slapjš sniegs. Pūtīs lēns dienvidu puses vējš, un dienā gaisa temperatūra būs -1…+2°. Nedēļas nogale daudzviet Latvijā iesāksies ar nelielu sniegu, pa laikam debesis skaidrosies. Pūtīs lēns vējš, termometra stabiņš pieturēsies pie +1…-4° atzīmes, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt jaunajā darba nedēļā Latvijā ieplūdīs vēl aukstāka gaisa masa, gaisa temperatūra gan dienās, gan naktīs saglabāsies zem 0° atzīmes, vietām sasniedzot pat -10°. Nedēļas sākumā iespējams neliels sniegs, bet turpmākajās dienās būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Prognožu dati tālākam periodam janvārī un arī februāra sākumam liecina par to, ka Latvijā šajā periodā pamatā dominēs ziemai raksturīgi laika apstākļi.

Valdošā būs austrumu, pat ziemeļaustrumu un ziemeļu gaisa masu plūsma. Rietumu vēji, kas parasti ziemas sezonā nes siltās gaisa masas, iegriezīsies ļoti reti. Līdz ar to gaisa temperatūra tiek prognozēta tuvu normai un pat zemāka par normu. Ja janvāra sākumā vēl atmosfēras spiediens varētu būt salīdzinoši augsts – tas nodrošinās, ka nokrišņi tiks novēroti salīdzinoši maz, tad mēneša vidū un otrajā pusē, atmosfēras spiedienam pazeminoties, arī nokrišņu mākoņi nebūs retums mūsu reģionā. Atbilstoši temperatūras režīmam, tie pamatā nesīs sniegu.

youtube icon
Abonēt youtube