Foto: Flick.com

Politiķe Dana Reizniece-Ozola (LZS) nolēmusi nolikt Saeimas deputātes mandātu, lai ieņemtu starptautiskās šaha federācijas FIDE rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu, liecina deputātes ieraksts sociālajā tīklā Facebook.

Politiķe raksta: “Jaunais gads manā dzīvē nesis lielas pārmaiņas – esmu piekritusi piedāvājumam ieņemt starptautiskās šaha federācijas FIDE rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatu. FIDE sporta veida attīstībai apvieno 190 valstis, to federācijas un desmitiem miljonu sportistu.”

“Tā ir lielākā un ietekmīgākā šaha organizācija pasaulē.”

Reizniece-Ozola pauž, ka šis piedāvājums ir ļoti augsts novērtējums ne tikai viņai personiski, bet arī Latvijai un mūsu valsts šaha tradīcijām. FIDE rīkotājdirektores amats ir viens no augstākajiem, kāds Latvijai bijis kādā no starptautiskām sporta organizācijām. Tā ir lieliska iespēja nest Latvijas sporta vārdu pasaulē, raksta politiķe.

Lēmumu nolikt deputātes mandātu Reizniece-Ozola skaidro ar to, lai darbam FIDE varētu veltīt visu laiku un enerģiju.

“Esmu pārliecināta, ka man izdosies ieguldīt savu artavu FIDE turpmākajā izaugsmē. Pasaule nākotnē starptautisko šaha federāciju uztvers ne tikai kā profesionālu sportistu atbalsta institūciju un augsta līmeņa sacensību organizatori, bet arī kā sociāli atbildīgu organizāciju, kas karalisko sporta spēli aktīvi izmanto bērnu izglītošanā, mazāk aizsargāto sabiedrības daļu integrēšanā un sieviešu tiesību nostiprināšanā,” uzsver deputāte.

Viņa arī pauž: “Mani pēdējie desmit profesionālie gadi saistīti ar politiku. Vēlos pateikties vēlētājiem par uzticību un pastāvīgu atbalstu, kas ļāvis mums kopā paveikt Latvijai nozīmīgas lietas. Atvērt gāzes tirgu, pasargāt cilvēkus no ātro kredītu jūga, ieviest 0% UIN likmi reinvestētajai peļņai, mazināt ēnu ekonomiku. Ar pilnu atdevi esmu strādājusi gan valdībā, gan Saeimā, pozīcijā un opozīcijā.”

“Pateicos par sadarbību visiem līdzšinējiem politiskajiem partneriem. Gandarījumu rada, ka pieaugoša populisma un politiskas agresivitātes apstākļos ir saglabātas konstruktīvas un cieņpilnas attiecības. Novērtēju arī rūdījumu, ko devuši politiskie oponenti,” paziņojumā pauž Reizniece-Ozola.

Noslēgumā politiķe uzsver: “FIDE darbā pienākumu būs daudz, bet prieks, ka tas neprasa aizbraukt no Latvijas. Tāpēc zinu, ka saikne ar domubiedriem un draugiem saglabāsies cieša!”

youtube icon
Abonēt youtube