Pēc izskanējušās informācijas, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret Oļegu Burovu (GKR), Rīgas domē pausts lūgums izvērtēt viņa atbilstību AS Rīgas Starptautiskā autoosta padomes locekļa amatā.

Rīgas domē skaidro, ka notikušais radījis pamatu šaubām par Burova reputāciju un iespējamo akcionāru uzticības zaudēšanu, tādēļ Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka p.i. Rita Logina kā pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāve lūgusi pašvaldības uzņēmumu

Rīgas satiksme rosināt SIA Rīgas acs izskatīt jautājumu par AS Rīgas Starptautiskā autoosta padomi, tajā skaitā, ja nepieciešams, par izmaiņām tās sastāvā.

Rūpējoties par labas korporatīvās pārvaldības principu ieviešanu un ievērošanu ne tikai pašvaldības kapitālsabiedrībās, bet arī to meitasuzņēmumos, kapitāla daļu turētāja pārstāvja ieskatā padomes locekļiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju un jābauda pilnīga akcionāru uzticība, ko, cita starpā, nodrošina arī atklātas padomes atlases procedūras organizēšana, uzsver domē.

Jau vēstīts, ka KNAB rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret vienu Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu, diviem nodibinājuma valdes locekļiem un vienu biedrības pārstāvi par iespējamu dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā. Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka minēto personu vidū ir bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) un Rīgas tūrisma attīstības biroja bijušais vadītājs Jānis Jenzis.

youtube icon
Abonēt youtube