Foto: Unplash.com

Ņemot vērā intensīvo snigšanu, Rīgas ielās šobrīd strādā visa ziemas uzturēšanas tehnika – kopumā 34 ielu brauktuvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, kā arī 16 kompleksās ietvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, informē Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments.

Kaisīšanas un tīrīšanas darbi maģistrālajās ielās un ielās, kur kursē sabiedriskais transports, tiek veikti nepārtraukti, tomēr ir jārēķinās ar to, ka snigšanas laikā sniegs uz ietvēm un ielu braucamajām daļām būs nepārtraukti, kā arī puteņa laikā veidojas sniega sanesumi.

RD arī norāda, ka maģistrālajām ielām un tiltiem no sniega pilnībā ir jābūt attīrītiem trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, tādēļ intensīvas snigšanas laikā braukšana var būt apgrūtināta.

Rīgas satiksme vietnē Twitter vēsta, ka laikapstākļu dēļ satiksme pilsētā ir kļuvusi lēnāka, līdz ar to kavējās arī sabiedriskais transports.

Autobusi kavē līdz 20 minūtēm, trolejbusi – līdz 10 minūtēm, bet tramvajiem būtisku kavējumu nav.

Lasiet arī: Izskan aktuālā laikapstākļu prognoze; šonedēļ termometra stabiņš var noslīdēt zem -20° atzīmes

Šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītāji aicināti savlaicīgi plānot maršrutu, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

youtube icon
Abonēt youtube