Foto: Pixabay

Ministru kabinets 19.janvāra sēdē atbalstījis Rolanda Irkļa atcelšanu no Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja amata ar 27.janvāri, lai viņš varētu uzsākt valsts kontroliera amata pienākumu pildīšanu pēc iespējas ātrāk, informē Ekonomikas ministrijā.

Gala lēmums vēl būs jāpieņem Saeimai.

Šā gada 14.janvārī Saeima apstiprināja Rolandu Irkli valsts kontroliera amatā.

Vēl par šo tematu: Jaunais valsts kontrolieris – Rolands Irklis

Šobrīd topošais Valsts kontroles (VK) vadītājs vēl ieņem SPRK padomes priekšsēdētāja amatu.

Tajā pašā dienā ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) saņēma Irkļa iesniegumu par atkāpšanos no amata saistībā ar ievēlēšanu valsts kontroliera amatā.

Irkli Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja amatā Saeima iecēla 2016.gada 25.februārī.

Likumā Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem ir noteikts, ka SPRK padomes loceklis savā pilnvaru termiņā ir neatceļams, un viņu var atcelt no amata vienīgi izņēmuma gadījumos, kas noteikti likumā. Tostarp Saeima pēc Ministru kabineta priekšlikuma padomes locekli var atcelt no amata pirms viņa pilnvaru termiņa beigām, ja ir saņemts attiecīgās personas iesniegums par atkāpšanos no amata.

Tāpat likumā noteikts, ka padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda priekšsēdētāja norīkots padomes loceklis, bet, ja šāda norīkojuma nav, iepriekšējais priekšsēdētāja norīkotais padomes loceklis. Attiecīgi informācija par padomes locekli, kas pildīs padomes priekšsēdētāja pienākumus līdz jauna priekšsēdētāja iecelšanai, sniegs SPRK.

Savukārt konkursu uz vakanto SPRK padomes locekļa amatu organizēs Valsts kanceleja.

Kā zināms, pašreizējās Valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas pilnvaru termiņš beigsies 2021.gada 19.janvārī.

youtube icon
Abonēt youtube