Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA), atsaucoties uz Valsts policijas paziņojumu par pieļaujamo cilvēku skaitu automašīnā, publiskojusi vecu ziņu, kas šobrīd nav aktuāla un nav patiesa. 

Proti, NRA raksta, ka policija nesoda, ja automašīnā atrodas cilvēki no divām mājsaimniecībām.

Šāds ieraksts “uzpeldējis” sociālajā tīklā Facebook, taču skaidri redzams, ka publikācijas ievietošanas termiņš ir novecojis, proti, šāda informācija bija aktuāla pērnā gada pavasarī.

Ekrānšāviņš no Facebook.

Šī ziņa tika izplatīta aprīļa sākumā, kad valstī nebija noteikts aizliegums pārvietoties cilvēkiem no divām mājsaimniecībām vienā automašīnā. Šobrīd nosacījumi mainījušies.

Valsts policija atgādina par ierobežojumiem, kas spēkā ir šajā brīdī: “Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 (5.4. punkts) norādīts, ka aizliegti privāti pasākumi un privāta pulcēšanās, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros. Tas ir attiecināms arī uz pārvietošanos ar automašīnu.”

“Arī automašīnās var atrasties jeb pulcēties tikai cilvēki no vienas mājsaimniecības ar atsevišķiem izņēmumiem.”

Ziņu portāls BNN skaidrības labad sazinājās ar Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālisti Gitu Gžibovsku, kura norāda, ka policija ir saprotoša un nepiemēro sodu, ja ir patiešām pamatots iemesls atrasties vienā automašīnā personām no vairākām mājsaimniecībām.

“Šāds iemesls var būt, piemēram, ārsta apmeklējums vai darba kolēģa nogādāšana darbā vai no tā. Braucot kopā personām no vairākām mājsaimniecībām, ir obligāti jālieto sejas maskas.”

Jāsaprot, ka šobrīd noteiktie pulcēšanās ierobežojumi ir noteikti ar mērķi, lai samazinātu personu savstarpējo kontaktu un vīrusa tālāku izplatību, uzsver policijā.

Jāatgādina, ka par epidemioloģisko drošības noteikumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai piemēro naudassodu privātpersonām no 10 līdz 2 000 eiro.

Policijā arī uzsver, ka NRA tika publicēta veca ziņa. Tāpat BNN novēroja, ka policija izņēmusi no vietnes Facebook 2020.gada aprīļa sākumā ievietoto video, kur tiek skaidrots, ka policija nepiemēro sodus par braukšanu vienā mašīnā no vairākām mājsaimniecībām.

Ar publicēto nepatieso ziņu no potāla NRA var iepazīties šeit. ⇓

youtube icon
Abonēt youtube