Foto: Pixabay.com

Virs Latvijas teritorijas nostabilizējoties aukstajai gaisa masai, tuvākās nedēļas laikā gandrīz visā teritorijā valdīs pastāvīgs sals – tikai vietām piekrastē atsevišķās dienās termometra stabiņš pakāpsies virs 0° atzīmes. Līdz nākamās nedēļas vidum bieži arī gaidāms sniegs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jāatzīmē, ka Vidzemē nedēļas nogalē snigs stipri un vietām ievērojami palielināsies sniega segas biezums.

Janvāra pēdējās dienās laika apstākļus turpinās noteikt aktīvu ciklonu darbība. Daudzviet gaidāmi nokrišņi – galvenokārt, sniegs, bet vietām iespējams arī neliels lietus un apledojuma veidošanās, tādēļ autovadītājiem un citiem satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem.

Vidzemē ciklona un vēl neaizsalušā Rīgas līča ietekmē gaidāma stipra snigšana – naktī uz sestdienu intensīvākā snigšana gaidāma Vidzemes dienvidrietumu daļā, tajā skaitā arī Rīgas apkārtnē, bet sestdien un svētdien spēcīgākie sniega mākoņi skars jau Vidzemes centrālo un vēlāk arī ziemeļu daļu. Vietām sniega sega visas nedēļas nogales laikā var palielināties vairāk kā par 10 cm. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas vietām piekrastē brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs 0…-6° robežās, vien vietām piekrastē gaiss būs nedaudz siltāks.

Nākamās nedēļas sākumā no rietumiem Latviju šķērsos jau jaunas nokrišņu zonas, atkal nesot sniegu. Stiprākā snigšana ar sniega segas biezuma palielināšanos par vēl aptuveni 5 cm vai nedaudz vairāk iespējama Kurzemē, kā arī daļā Vidzemes, bet citos Latvijas reģionos snigs mazāk vai nemaz. Pūtīs pārsvarā lēns vējš. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3…-8°, savukārt dienas gaišajā laikā nebūs siltāks par -1…-4°, vien atsevišķos piekrastes rajonos gaisa temperatūra iespējama ap 0°.

Darba nedēļas vidū un otrajā pusē no ziemeļiem Latvijā ieplūdīs vēl aukstāks gaiss. Sals pastiprināsies, naktīs sasniedzot -7…-13°, savukārt, tuvojoties brīvdienām, termometra stabiņš var noslīdēt arī zem -15° atzīmes. Mākoņu daudzums nedēļas otrajā pusē samazināsies un nokrišņi mitēsies.

youtube icon
Abonēt youtube