Viedokļa raksts

Marazms norisinājies mūsu parlamentā. Saeima nomuļļā balsojumu vairāku mēnešu garumā, bet pēc tam nobalso, īsti nemaz nezinot, par ko balso. Proti, ar Artusa Kaimiņa lietas materiāliem par viņa izdošanu kriminālvajāšanai iepazinies tikai 21 deputāts, taču “par” nekautrējās nobalsot 67.

Par mistiskiem grāmatvedības pārkāpumiem, kurus, šķiet, pats KNAB redz vien sapņos, Saeima lemj izdot kriminālvajāšanai deputātu Kaimiņu. Tikmēr teju desmit gadu senā pagātnē vienu “ietekmīgu politbiznesmeni” Ainaru Šleseru, par kura šaubīgajiem darījumiem joprojām runā, Saeima lēma neizdot kriminālvajāšanai, lai gan pierādījumu klāsts bija plašāks nekā pašlaik pieejamo preču klāsts veikalos.

Lemberga čoms Raivis Dzintars aizsūta Kaimiņam pakaļ auto, kad vajag nobalsot par Rīgas domes atlaišanu, taču ar balsojumu “par izdošanu” iedur dunci mugurā.

Arī Andrejs Judins klaji paziņo, ka lieta ir ēnaina, taču reizē ņemas aicināt citus balsot par izdošanu.

Jāpiemin, ka arī prokurori visai šķībi skatījušies uz ierosināto lietu, apšaubot nozieguma sastāva pamatojumu. Taču deputāti laikam “gudrāki”.

Šleseru Saeima neizdeva, ar ko izpelnījās atlaišanu, taču ej nu sazin’, ko viņi ar saskaņieti&Lemberga biedru Urbanoviču tur joprojām bīda un plāno. Skaidrs ir tas, ka nekas labs mūsu tautai tas nevar būt.

Skaidri zinām, kā Artuss Kaimiņš vērsās pret Lembergu. Izskatās, ka izdošana tagad ir kā atriebība par cīņu pret, citējot, “Latvijas lielāko nelaimi”? Vai nacionāļi  ir pirmajās atbalstītāju rindās šim atriebības gājienam?

Kas notiek ar Saeimas morāli? Kurš nesīs atbildību par, visticamāk, safabricētiem krimināllietas materiāliem? Un kad Latvijas tiesu sistēma tiks galā ar tiem, kuri reāli grauj mūsu ekonomiku?

youtube icon
Abonēt youtube