Viedokļa raksts.

Kā zināms, no šodienas, 8.februāra, valdība lēmusi paplašināt preču pieejamību klātienē, turklāt atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces. Izklausās, ka ejam soli uz priekšu, taču varbūt tieši pretēji – tas ir solis atpakaļ? Paskaidrošu kāpēc.

Jāatsauc atmiņā, ka 2020.gada nogalē valdība nāca klajā ar iespaidīgu lēmumu – 2020.gada 5.decembrī spēkā stājās noteikumi, kas paredzēja alkohola un cigarešu tirdzniecības aizliegumu brīvdienās un svētku dienās. Turklāt pirmajā nedēļas nogalē, kad stājās spēkā šie grozījumi, nedrīkstēja iegādāties arī bērnu pārtiku un aksesuārus, kas ir, piemēram, piena maisījums, pudelīte, knupītis. Šo nedēļas nogali jāatminas kā absurdu! Pēc nedēļas gan valdība “attapās”, ļaujot vecākiem iegādāties bērnu pārtiku arī nedēļas nogalē.

Drīz vien tika atcelts lēmums par alkohola un cigarešu tirdzniecības ierobežojumiem nedēļas nogalē.

Protams, kāds varētu iebilst, ka piektdienas vakarā vecākiem vajadzēja padomāt par krājumu iepirkšanu, līdzīgi kā to cilvēki darīja ar alkoholu un cigaretēm. Vai tiešām tikko mums nācās salīdzināt mazuļa pārtiku ar alkoholu?

Būtu interesanti vairāk papētīt, vai valdībā esošie cilvēki piedalās savu mazbērnu dzīvē, piemēram? Mazuļu vajadzības nekādā mērā nav iespējams paredzēt, bet to laikam saprot tikai tie, kuriem ir zīdaiņi. Nepārtraukti tiek aizmirsts par bērniem.

Arī tagad – kā tas nākas, ka zoo veikalos var iegādāties visu, sākot no mazo sunīšu jaciņām, beidzot ar rotaļlietām, bet veikali, kuri paredzēti bērnu vajadzībām, joprojām ir slēgti? Jāsaka – kārtējais absurds.

Ne velti šāds foto – ģimene atdarina evolūciju. Kas notiks ar mūsu jauno paaudzi, kuriem ir aizliegts brīvi iegādāties attīstošās rotaļlietas, kuriem ir aizliegts mācīties klātienē? Viela pārdomām.

Vai varam iztēloties, kāda būtu mūsu nākotne, ja saviem bērniem dotu suņu un kaķu rotaļlietas, kas ir brīvi pieejamas, bet bērnu veikali tajā pašā laikā ir ciet? Skaidrs, ka ne visi prot pasūtīt internetā, un ak, kamēr kurjeri to piegādās, tikmēr “Pastarā diena” pienāks, neaizmirsīsim arī par krāpniecības bumu interneta vidē. Nevar vainot nevienu, kurš nevēlas sērfot internetā un iekrist kāda krāpnieka nagos.

Par valdības nepārdomātajiem lēmumiem varam brīnīties un brīnīties. Šogad ziema lutina, protams, kurš varēja to paredzēt? Taču vai tas ir attaisnojums tam, ka ziemas mēnešos sākotnēji nevarēja nopirkt ne sniega lāpstu, ne zeķubikses, ne cimdus, ne cepuri, arī nopirkt trauku lupatiņu nevarēja, bet, redz, blakus stāvošo “Fairy” varēja dabūt.

Tik nepārdomāti un sasteigti muļķīgi lēmumi, diemžēl jāsaka. Sāk šķist, ka tiek kaut kas darīts darīšanas pēc vien. Taču rezultāts ir neveiksmīgs.

Joprojām arī uz jautājuma zīmes ir tik daudz cilvēku dzīves, proti, skaistumkopšanas speciālistu. Par viņiem pēdējā sēdē pat nekas netika pieminēts, kamēr valdības dāmas stāsta, kā mācās tikt galā pašas. Spriežot pēc nagu dizaina un matu griezuma, jāsaka – ātri gan mācās.

youtube icon
Abonēt youtube