Foto: Unplash.com/ attēlam ir ilustratīva nozīme

Kādā Izraēlas slimnīcā izstrādātas eksperimentālās zāles un ārstēšanas metode ir uzrādījusi labus rezultātus vidējas un smagas Covid-19 slimības gaitas ārstēšanā, vēsta Izraēlas ziņu portāls The Times of Israel.

Pacientu ārstēšana ar eksperimentālo medikamentu EXO-CD24 izmēģinājuma veidā veikta vienā no vadošajām Izraēlas ārstniecības iestādēm, Telavivas Souraska Medicīnas centrā-Ičilova Slimnīcā.

Mediķi un pētnieki koncentrējušies uz cīņu ar tā saucamo hipercitokinēmiju, kas, pēc The Times of Israel vēstītā, ir imūnsistēmas pārmērīga reakcija uz SARS-CoV-2 vīrusa infekciju, kas var būt slimības nāves cēlonis.

Ičilova Slimnīca piektdien, 5.februārī, paziņojusi, ka eksperimentālais medikaments EXO-CD24 tā izmēģinājuma perioda pirmajā fāzē ir dots 30 pacientiem ar vidēju vai smagu Covid-19 slimības gaitu. Visi šie pacienti izveseļojušies, un 29 no 30 pacientiem atveseļošanās notikusi laika posmā no trīs līdz piecām dienām.

Eksperimentālais medikaments izstrādāts profesora Nadira Arbera vadībā. Tā nolūks ir nodrošināt plaušām proteīnu CD24, vēsta The Times of Israel.

youtube icon
Abonēt youtube