Rīgas apgabaltiesa atzinusi Aivaru Lembergu par vainīgu noziedzīga nodarījuma nodarīšanā, piemērojot viņam piecu gadu ilgu cietumsodu un mantas konfiskāciju, un 20 000 eiro lielu sodu.

Lembergu apcietināja uzreiz pēc tiesas sēdes turpat tiesas zālē.

Arī Anrijs Lembergs atzīts par vainīgu, piemērojot viņam divus gadus un vienu mēnesi ilgu cietumsodu un mantas konfiskāciju.

Tāpat Ansis Sormulis atzīts par vainīgu. Tiesa lēmusi viņam piemērot cietumsodu uz diviem gadiem un mantas konfiskāciju. Cietumsodā tiesa nolēma ieskaitīt viņa aptuveni mēnesi ilgo atrašanos apcietinājumā 2007.gadā.

Aivaram Lembergam arī būs jāapmaksā 22 180 eiro valsts  izdevumi par procesuālajiem izdevumiem. Tas jāsamaksā 30 dienu laikā pēc sprieduma stāšanās spēkā.

Tiesa lēmusi konfiscēt vairākus Lembergam piederošos nekustamos īpašumus – arī Puzes īpašumu.

Cietumsoda izciešanas laikā tiesa gan nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā 2007. un 2008.gadā. Lembergs toreiz pēc aizturēšanas apcietinājumā atradās no 2007.gada 14.marta līdz 10.jūlijam, bet mājas arestā – no 10.jūlija līdz 2008.gada 22.februārim.

Tāpat tiesa nolēma, ka Lembergam jāmaksā apjomīgas naudas summas vairākiem cietušajiem.

Tāpat tiesa daļā apsūdzību Lembergu attaisnoja.

Lemberga dēlam Anrijam tiesa piesprieda divus gadus un vienu mēnesi cietumā, kā arī mantas konfiskāciju.

Lemberga dēlu un Sormulim iepriekš noteiktos ar brīvības atņemšanu nesaistītos drošības līdzekļus gan atcels tikai stājoties spēkā šādam spriedumam. Tas nozīmē, ka viņus tiesas zālē patlaban neapcietinās.

Lembergs arī izvairījās no jautājuma par kandidatūru pašvaldību vēlēšanās, paužot uzskatu, ka spriedums pasludināts tikai tādēļ, lai viņš nevarētu kandidēt. Jāuzsver, ka Lembergs no mēra amata pienākumiem ar tiesas lēmumu ir atcelts jau sen.

Lembergs atzīmē, ka šodien esot gatavs tam, ka viņu apcietinās, norādot, ka vienreiz viņu apcietināja, kad viņš nebija gatavs.

Lembergs vēlas sev piespēlēt krievu opozicionāra Alekseja Navaļnija tēlu, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, pauž, ka viņam ir Navaļnija liktenis. Vienlaikus viņš atzīst, ka diez vai viņa dēļ Latvijā izceltos kādi protesti.

youtube icon
Abonēt youtube