Ekrānšāviņš no Instagram

Kā zināms, aizvadītās nedēļas piektdienas vakarā tika prezentēta dziesma “The Moon is Rising”, ar kuru dziedātāja Samanta Tīna pārstāvēs Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. 

Jāsaka, ka Samantai ceļš šajā dziesmu konkursā nav bijis viegls – pandēmija raisīja diskusijas, vai maz konkurss norisināsies. Taču konkurss Roterdamā būs – jāpiemin vien, ka bez skatītājiem.

Dziesmai ir īpašs stāsts, proti, “The Moon is Rising” ir stāsts par sievietes spēku un aicinājums ikvienai pašai apzināties savu vērtību un skaistumu, nepakļaujoties sabiedrībā valdošiem standartiem un stereotipiem.

Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies 41 valsts. Pusfināli notiks 18. un 20. maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas, – 22. maijā. Samanta Tīna uzstāsies otrajā pusfinālā.

Eirovīzijas dziesmas filmēšana aizņēmusi 15 stundas, bet sagatavošanās process – vien mēnesi, pie kā strādāja radošā komanda – režisore un producente Samanta Tīna sadarbībā ar Aigu Baikovu (AiProduction) un operators Ritvars Bluka, atklāj dziedātāja.

Filmēšana norisinājās E. fon Trompovska kvartāla abos stāvos un tajā kopumā piedalījās ap 50 cilvēkiem*, tostarp 18 profesionālas dejotājas un 12 meitenes, kas dziesmas kontekstā katra simbolizē unikālu, individuālu sievietes tēlu.

“Video klipa filmēšanas process bija amizants, ilgs un auksts – termometra stabiņš rādīja ap -10 grādiem – bet tas viss bija tā vērts, jo ar mani bija paši labākie!”, iespaidos par filmēšanu dalās Samanta Tīna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samanta Tīna Official (@samantatina)

youtube icon
Abonēt youtube