Foto: Unplash.com

Mudinot cilvēkus iepirkšanās paradumu maiņai, jo īpaši mazākās tirdzniecības vietās, Maxima X formāta veikalos ieviesta iniciatīva – noteiktas preces par simbolisku cenu – 1 centu klientiem, kuri iepirksies par vismaz 20 eiro. Pirmā nedēļa uzrādījusi pozitīvus rezultātus – pircēju skaits samazinājies, savukārt pirkuma grozs ir pieaudzis (salīdzinot ar identisku laika periodu nedēļu iepriekš).

Iegādājoties nepieciešamās preces ilgākam laikam, iespējams retāk apmeklēt veikalu un samazināt kopējo pircēju plūsmu, ietaupīt laiku, kā arī saudzēt savu un ģimenes veselību ārkārtējās situācijas laikā.

Maxima iniciatīva “Iegādājies produktu par 1 centu” uzsākta mazākajos jeb X formāta veikalos, iepērkoties ar “Paldies” karti vismaz 20 eiro vērtībā. Iniciatīvā tiek izvēlēti ikdienā nepieciešami produkti, kuri ir iecienīti Maxima klientu vidū. Pirmajā nedēļā tas bija cukurs.

“Mūsu primārais uzdevums bija mazināt cilvēku plūsmu un veicināt iepirkšanās paradumu maiņu, kas veiksmīgi tika panākts lielāka formāta veikalos. Taču, lai panāktu šādu rezultātu arī mazāka formāta veikalos, uzsākām izmēģinājumu ar šādu konceptu un līdzfinansējām atsevišķas produktu grupas, lai mudinātu iedzīvotājus plānot savus pirkumus un vienā veikala apmeklēšanas reizē iegādātos pārtiku vairākām dienām. Pēc pirmās eksperimenta nedēļas novērojām, ka iniciatīva sniegusi gaidīto rezultātu – pircēju skaits samazinājies, bet pirkuma grozs ir pieaudzis, ” stāsta Maxima Latvija iepirkuma departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

Šīs nedēļas piedāvājumā – milti

Turpinot E. Lakstīgala teic, ka šonedēļ par īpašu cenu piedāvās neatņemamu ikdienas maltītes sastāvdaļu – miltus.

“Ļoti rūpīgi analizēsim turpmākos rezultātus šādas iniciatīvas ietekmei uz pircēju uzvedību, lai ik nedēļu novērtētu šī pasākuma ietekmi uz apmeklējuma biežumu veikalos, un nepieciešamības gadījumā pielāgotos.”

Kā iepriekš ziņots, Maxima Latvija jau pie esošajiem teju 40 Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumiem regulāri turpina ieviest jaunus drošības pasākumus arī pēc savas iniciatīvas, kā arī vadoties pēc valdības rīkojumiem, lai pircējiem veikalu apmeklējums klātienē būtu vēl drošāks.

youtube icon
Abonēt youtube