Foto: Unplash.com

Mēneša pirmajās dienās Latvijā naktīs vēl gaidāms neliels sals un nokrišņi, kas, sākoties jaunajai darba nedēļai, mitēsies, tomēr aprīļa pirmās nedēļas izskaņā atkal gaidāms nokrišņiem bagāts un vējains laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lielajā piektdienā būs mākoņains laiks, dienā vietām austrumos skaidrosies. Naktī bez būtiskiem nokrišņiem, gaiss atdzisīs līdz  +2…-3°, savukārt dienā daudzviet gaidāms neliels lietus, austrumos arī slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Gaisa temperatūra sasniegs +4…+8°.

Sestdien gaidāmi līdzīgi laika apstākļi. Pūtīs lēns vējš, tikai piekrastes rajonos ziemeļu, ziemeļrietumu vējš dienas gaitā pastiprināsies un Kurzemes piekrastē brāzmās sasniegs 15-16 m/s. Dienā gaiss iesils līdz +3…+5°, rīta stundās dažviet veidosies migla.

Pirmajās Lieldienās nakts pirmajā pusē, gaisam atdziestot līdz +1…-3°, vietām gaidāms slapjš sniegs un sniegs. Pūtīs lēns vējš, savukārt dienā mērens vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem un jūras piekrastē brāzmās būs līdz 15 m/s. Dienā gaiss iesils līdz +5…+8°. Otrajās Lieldienās nokrišņi pilnībā mitēsies. Pūtīs brāzmains dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra naktī nebūs zemāka par -1…-2°, savukārt dienā paaugstināsies līdz pat +6…+9°.

No nākamās nedēļas vidus pastāv iespēja, ka Latvijai no dienvidiem pietuvosies aktīvs ciklons, kas varētu nest pat ilgstošus un intensīvus nokrišņus kopā ar brāzmainu vēju. Aizvien pastāv risks, ka ne vien līs, bet vietām tiks novērots arī slapjš sniegs un sniegs.

youtube icon
Abonēt youtube