Foto: Unplash.com/ attēlam ir ilustratīva nozīme

Ar šo nedēļu Čiekurkalnā un Āgenskalnā biedrība FREE RIGA atver divas jaunas Brīvbodes jeb mantu apmaiņas un tikšanās vietas. Biedrībā stāsta, ka tajās ikviens aicināts atstāt labas, kvalitatīvas lietas, kā arī bez maksas izraudzīties sev ko tīkamu un noderīgu – bērnu un pieaugušo apģērbu, grāmatas, sadzīves priekšmetus, mazo elektrotehniku, kā arī no remontdarbiem palikušas lietas – otas, krāsas, tapešu ruļļus un instrumentus.

“Brīvbode ir vieta, kur iepazīstas tie, kuru ceļi dzīvē visdrīzāk nešķērsotos – tanti no Bauskas satiek indiešu students un apkaimes jaunā māmiņa iepazīstas ar Centrāltirgus Andreju. Tieši tik lieliska un neparedzama ir Brīvbode! Un visam tam bonusā – tu tiec pie jaunas kleitas, ziemas jakas vai krāsainas bērnu grāmatas. Pie tam – tas viss, neiesaistot naudu. Kāpēc lai šāda vieta nebūtu katrā apkaimē?” stāsta Brīvbodes vadītāja Alise Ziemule – Zariņa.

Iespēja palīdzēt un sniegt atbalstu cilvēkiem, kas nokļuvuši grūtībās, ir viens no pašlaik svarīgākajiem Brīvbodes uzdevumiem, ko novērtē arī apmeklētāja Solveiga: “Ierados šeit, kad mani negaidot piemeklēja krīze un pirmo reizi mūžā nācās kādam lūgt palīdzību. Toreiz dabūju sev tik nepieciešamos apavus, bet visvairāk pārsteidza, ka kāds ir gatavs vienkārši dot, neprasot neko pretī! Biju radusi par katru nieku cīnīties pašas spēkiem. Izrādās, ka palīdzēt ir viegli, bet spēt pieņemt palīdzību – atvieglojoši un spēcinoši.”

Jānorada, ka Brīvbode ir nekomerciāla bezpeļņas iniciatīva un darbojas uz labas gribas principa jau kopš 2018.gada biedrības FREE RIGA paspārnē. Vairāki desmiti brīvprātīgo bijuši iesaistīti lielākos un mazākos uzdevumos, nodrošinot regulāru maiņas punktu pieejamību un atraktīvus pasākumus.

Biedrība FREE RIGA ir sabiedriska labuma organizācija, kur entuziasti organizē aktivitātes ar mērķi atvērt rīdziniekiem neizmantotās ēkas un nodrošināt telpas tiem, kas realizē sabiedrisku darbību.

Apmeklējumu var pieteikt, rakstot uz Brīvbodes Facebook lapu vai konkrēto mantu maiņas punktu:

*Brīvbode, Turgeņeva iela 13, tel.29728281

*Āgenskalna Brīvbode, Meža iela 4, tel. 29728238

* Čiekurkalna Brīvbode, Viskaļu iela 36, tel. 29728287

youtube icon
Abonēt youtube