Foto: Pixabay.com

Šonedēļ divi studenti absolvējuši Latvijas lidsabiedrības airBaltic Pilotu akadēmiju. Abi absolventi pēc pilna laika komerciālā pilota programmas pabeigšanas saņem komercpilota apliecību. Papildus tam savas profesionālās pilotu studijas uzsākusi jau devītā četru studentu grupa, vēsta airBaltic.

airBaltic lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis komentē: “Mēs ar prieku atzīmējam otrās grupas pirmo divu studentu absolvēšanu. Viņi savas studijas sāka 2018. gada novembrī, taču, tā kā praktiskā apmācība daļu no 2020.gada nebija atļauta, viņu studijas bija ilgākas par plānotajiem 18 mēnešiem. Raugoties nākotnē, mēs esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc pilotiem atgriezīsies, tāpēc mēs turpinām aicināt jaunus studentus mūsu programmā.”

Šobrīd kopumā airBaltic Pilotu akadēmijā studē 73 studenti. Vairums studentu ir no Baltijas valstīm, taču ir arī studenti no citām Eiropas Savienības valstīm, tostarp Vācijas, Francijas un Somijas. Vairāk nekā 10% no airBaltic Pilotu akadēmijas studentiem ir sievietes.

2018.gada pavasarī Latvijā tika atklāta airBaltic Pilotu akadēmija. Mācības tajā nodrošina aviokompānijas “Air Baltic” meitasuzņēmums SIA “Air Baltic Training”.

youtube icon
Abonēt youtube