Kad pavasaris ir klāt – imunitātes stiprināšanai noderēs fiziska aktivitāte, emocionālā atslodze un svaigs gaiss, kas ir lieliska kombinācija vienreizējām brīvdienām. Turklāt – it īpaši tagad ir ieteicams uzturēties svaigā gaisā, ievērojot drošības pasākumus, tāpēc turpināsim iepazīt Latviju. Ir taču tik daudz skaistu vietu, ko apskatīt tepat – tēvzemē. Šoreiz Rīta kafija iepazīstinās ar kādu pastaigu taku gleznainajā Kurzemē.

Starp Jaunpili un Tukumu atrodas apdzīvota vieta Pētertāle. Nonākot tur, ceļa malā atradīsi norādi uz Viesatas upesloku dabas taku. Sekojot norādei, nonāksi pie tilta, kur arī atrodams dabas takas sākums un informatīvs stends. Takas noslēgumā atrodas Spuņņakmens.

Spuņņakmens ir ledāju atnests granītakmens gandrīz divu metru augstumā, 4,7 m garumā un tādā pat platumā, ar apkārtmēru aptuveni 16 metru.

Gleznainajos Viesatas upes krastos dabas taka vienā virzienā ir 5,1 km. Lai izstaigātu visus upes līkumus, būs nepieciešamas trīs līdz četras stundas. Turklāt vairākās vietās ir iespēja sarīkot pikniku dabā. Izstaigājot dabas taku, būs iespēja apskatīt upes stāvkrastus, 200 gadu vecu priedi, brūno avotiņu, cūku vannu, bebru māju, mežizstrādes laukumu, melnalkšņu audzi, dižbērzu, Spuņņakmeni un daudzus citus objektus.

Ja būsiet īpaši vērīgi, varēsiet ieraudzīt arī dažādu sugu putnus par kuriem informāciju varēsiet atrast takā izvietotajos stendos. Takas garums vienā virzienā ir 5,1 km, un to iespējams iziet trīs dažādos variantos.

Lasiet ari: Rīta kafija sarunājas | Par draudzīgajiem savvaļas dzīvniekiem Engures ezera dabas parkā

Pavisam netālu atrodas arī Jaunpils pils ar skaistu parku, turklāt šogad Jaunpils pils svin 720 dzimšanas dienu. Garantējam – būs interesanti, vēstures elpa pilī valda vēl šodien, tā ir viena no vislabāk saglabātajām viduslaiku pilīm Latvijā.  Pils ir septiņus gadsimtus sena un tajā joprojām iespējams satikt īstus mūkus, bruņiniekus, ākstus un pilskungus!

Turpat netālu ir arī Kartavkalna dabas taka ar nelielu senlatviešu pils maketu, ko var izkāpelēt, pilskalnu, skatu torni un zilo vizbulīšu klājienu.

youtube icon
Abonēt youtube