Foto: Unplash.com

Šīs nedēļas beigās ciklonu ietekme turpinās dominēt – saglabāsies vēss laiks un bieži līs. Savukārt nākamās nedēļas sākumā Latviju no dienvidaustrumiem sasniegs silta gaisa maisa, kas apvienojumā ar anticiklonu nesīs saulainu un vasarīgi siltu laiku, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Piektdien, 7.maijā, laikapstākļus noteiks zema spiediena ieplaka, saglabāsies lietains un mēreni silts laiks. Naktī un dienas pirmajā pusē pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas dienas vidū pierims. Gaisa temperatūra naktī būs +2…+6°, bet dienā termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +7…+12° atzīmi.

Naktī uz sestdienu Latvijai pāri virzīsies neliels ciklons, kura ietekmē austrumu un centrālajos rajonos sagaidāms lietus, lokāli arī slapjš sniegs, vietām līs ilgstoši, dienā nokrišņu daudzums samazināsies. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, dienā brāzmās sasniedzot 15 m/s. Gaisa temperatūra naktī 0…+6°, dienā +5…+10°. Vietām naktī iespējama salna.

Svētdien no dienvidiem pakāpeniski tuvosies anticiklons, kā rezultātā būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Nakts būs skaidra, tāpēc vietām iespējama salna, gaisa temperatūra naktī 0…+4° robežās, bet dienā paaugstināsies līdz +9…+13°. Pūtīs mērens rietumu puses vējš, kas dienā iegriezīsies no dienvidiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē uz austrumiem no Latvijas atradīsies anticiklons, kura ietekmē virs Latvijas atradīsies vasarīgi siltas gaisa masas. Nokrišņi nav sagaidāmi un dienās bieži spīdēs saule. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Dienās gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz vasarīgiem +20…+24 grādiem, vēsāk būs vienīgi piekrastes rajonos, tur līdz +14…+19°. Naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +8…+13° atzīmes.

Tālākās prognozes liecina, ka nākamās nedēļas otrajā pusē, atkāpjoties anticiklonam, pakāpeniski atgriezīsies nokrišņi. Arī siltums nedaudz mazināsies, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +16…+21°. Naktīs savukārt gaisa temperatūra būs +9…+12° robežās.

youtube icon
Abonēt youtube