Foto: Flickr/Foto: Emils Desjatnikovs

Svētdien, 9.maijā, ziedu nolikšana pie pieminekļa Uzvaras parkā aizvadīta bez būtiskiem pārkāpumiem. Rīgas pašvaldības policija sastādījusi vien dažus administratīvā pārkāpuma protokolus par tādiem pārkāpumiem kā alkohola lietošana publiskā vietā un smēķēšana parkā. Nolikt ziedus bija ieradušies aptuveni 20 000 cilvēku.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola komentē: “Šī maija nedēļas nogale bija svētkiem bagāta, jo mēs gan godinājām māmiņas, gan atzīmējām Eiropas dienu, gan arī pieminējām Otrā pasaules kara beigas. Tā kā arī šogad spēkā ir epidemioloģiskie ierobežojumi, kuru ievērošanas nodrošināšanai atbildīgie dienesti bija rūpīgi gatavojušies, vēlos pateikties Iekšlietu ministrijai un Valsts policijai par aktīvo iesaisti, kā arī Rīgas pašvaldības policijai par profesionālo darbu kārtības uzturēšanā – jūsu klātbūtne ir svarīga, lai rīdzinieki justos droši pilsētas ielās.”

Arī Valsts policijas pārstāvji ziņo, ka par sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi gan Rīgā, gan Daugavpilī. Lielākoties procesi uzsākti par pulcēšanos, nepakļaušanos policistu darbinieku likumīgajām prasībām, kā arī mutes un deguna aizsega nelietošanu. Konstatēti arī pārkāpumi par PSRS simbolikas neatļautu izmantošanu.

Daugavpilī ir uzsākti procesi par neatļautu pulcēšanos. Vienā gadījumā policija sociālajos tīklos pamanīja iespējamu pulcēšanos, reaģēja un ir sākts administratīvais process, tiek skaidroti apstākļi un iespējamās vainīgas personas tiks sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat Daugavpilī konstatēts gadījums, kad kāda automašīna, pārvietojās ar izkārtu karogu, tādējādi aizklājot valsts reģistrācijas numurzīmi, kā arī pēcāk bēgot no policijas. Saistībā ar šo gadījumu uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi.

youtube icon
Abonēt youtube