Foto: Pixabay.com/Rīta kafija kolāža

Faktiski jau tagad ir konstatējams, ka Ventspils pilsētas domes vēlēšanas ir “nozagtas”, jo Ventspils pilsētas domes 2021.gada pirmsvēlēšanu laikā tiek rupji pārkāpts likums – administratīvais resurss tiek izmantots vēl nebijušā apmērā, izdoti arī anonīmi «melnā PR» izdevumi, par notiekošo Ventspilī šajā laikā ziņu portālam stāsta Ventspils pilsētas domes deputāts Aivis Landmanis.

Viņš stāsta, ka viena no bezprecedenta kampaņas pretlikumīgajām aktivitātēm ir Ventspilī izplatītie bezmaksas anonīmie izdevumi Ko visādi ventspilnieki.lv tev nestāsta. 2021.gada maija pirmajās dienās un maija otrās nedēļas izskaņā divi izdevumi tika izplatīti Ventspilī, aizsniedzot turpat vai visas mājsaimniecības. “Šajos izdevumos ne tikai tiek pausti atsevišķu deputātu kandidātu nomelnojoši materiāli, bet arī tiek pārkāpta priekšvēlēšanu aģitācijas likumi,” pauž A.Landmanis.

“Avīzēs nav norādīts, kurš ir tās izdevējs, kurā tipogrāfijā tās ir iespiestas. Tātad tās ir anonīmas, tās izdevēji un pasūtītāji ir krimināli sodāmi.”

“Šādas avīzes bez norādes par konkrētas partijas priekšvēlēšanu aģitāciju izdošana priekšvēlēšanu laikā nodarīto kaitējumu vēl vairāk pastiprina,” norāda deputāts.

Viņš atgādina, ka 2001.gada vēlēšanās izcēlās skandāls, kurš bija saistīts ar Tautas partiju nomelnojošām anonīmām skrejlapām, kuru līdzautors bija toreizējais Latvijas ceļš pārstāvis Pēteris Apinis. “Kā zināms, toreiz sekoja par anonīmā izdevuma atbildīgo personu aizturēšanas un citas tiesībsargājošo iestāžu nekavējošas aktivitātes.”

“Pašreizējā Ventspils pilsētas domes saraksta Jaunā vienotība/Latvijas Reģionu apvienība (JV/LRA) kandidātu nomelnošana ir nesalīdzināmi plašāka un intensīvāka. Šajā kampaņā tiek izmantota Ventspils pilsētas domes administrācija, nodokļu maksātāju līdzekļi, tajā ir iesaistīti  Ventspils pilsētas un tās institūciju izdoto tiesību aktu skaidrojumu un Ventspils pilsētas informatīvie izdevumi,  Ventspils pašvaldības portāls www.ventspils.lv, laikraksts un portāls Ventas Balss,  Neatkarīgā Rīta Avīze, portāls www.pietiek.com, anonīmie izdevumi ko visādi ventspilnieki.lv tev nestāsta, kā arī Ventspils pilsētas domes deputātu kandidāti no partijām  Latvijai un Ventspilij un Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA),” uzsver A. Landmanis.

Lasiet arī: BNN PĒTA | Lemberga ievēlēšana var padarīt Latviju par mafiozu valsti citu acīs, vērtē tieslietu ministrs

Iesniegumā KNAB viņš arī skaidro, ka visos augstākminētajos informatīvajos avotos ir saskatāms vienots rokraksts, proti, Ventspils pilsētas domes saraksta JV/LRA deputātu kandidātu apmelošana un saraksta Latvijai un Ventspilij deputātu kandidātu komplimentāra izcelšana.

“Minētie izdevumi un tajos publicētie raksti ir anonīma priekšvēlēšanu aģitācija, kura atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 3.panta pirmajai daļai ir aizliegta,’ norāda domes deputāts.

“Tāpat pie minētajiem izdevumiem un tajos publicētajiem rakstiem atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 18.panta piektajai daļai nav skaidri un nepārprotami norādīts, kurš aģitācijas veicējs šo priekšvēlēšanu aģitāciju ir apmaksājis.”

Publikācijas turpinājumu lasiet ziņu portālā BNN – Deputāts: Ventspils pilsētas domes vēlēšanas ir «nozagtas»

youtube icon
Abonēt youtube