Publicitātes foto

Straujiem soļiem tuvojoties Pasaules Čempionātam Hokejā Rīgā, “Latvijas Monētu nams” par godu Latvijas hokeja izlasei un tās līdzjutējiem ir izdevis īpašu bezmaksas medaļu – “Latvijas hokeja līdzjutēju medaļu”.

“Latvijas Monētu nams” kā oficiālais “IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2021” partneris šo medaļu ir veidojis sadarbībā ar “Latvijas Hokeja federāciju”, un medaļa ir dāvinājums ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam tuvs hokejs vai kurš kolekcionē medaļas un monētas, kas veltītas īpašiem notikumiem.

Latvijas hokeja izlasei un tās līdzjutējiem veltītās medaļas aversa galvenais motīvs ir hokeja spēlētājs, kas izdara spēcīgu sitienu ar nūju. Uz hokeja ripas attēlotas trīs zvaigznes un uzraksts “RĪGA * LATVIJA”, bet nedaudz zemāk izkalts gads “2021”, tādējādi uzsverot Pasaules Čempionāta Hokejā norises vietu un gadu. Medaļas aversa augšpusē ir redzams uzraksts “PASAULES ČEMPIONĀTS”. Medaļas reversā attēlots “Latvijas Hokeja federācijas” logotips, kura fonā ir Latvijas valsts kontūra. Gar medaļas šķautni atkārtojas uzraksts “LATVIJA * RĪGA * 2021”.

Medaļas pēc “Latvijas Monētu nama” pasūtījuma izkaltas Norvēģijas monētu kaltuvē, kas izgatavo Norvēģijas un citu valstu oficiālās monētas, kā arī katru gadu izkaļ Nobela Miera prēmijas zelta medaļu.

“Lai arī šogad ierobežojumu dēļ hokejam just līdzi varēsim tikai savās dzīvesvietās, tas nemainīs faktu, ka Latvijas iedzīvotāji ir izsenis zināmi kā pasaulē kaislīgākie hokeja līdzjutēji. Turklāt šogad varam būt īpaši lepni, ka šī gada viens no nozīmīgākajiem notikumiem sportā – Pasaules Čempionāts Hokejā  – norisināsies pie mums, Rīgā. Cerībā uz Latvijas hokeja izlases veiksmīgu dalību čempionātā un par godu tās līdzjutējiem esam izdevuši speciālu bezmaksas medaļu, lai ikviens īpašā veidā var saglabāt atmiņas vēl daudzu gadu garumā par šo vēsturisko notikumu mūsu valstī,” stāsta “Latvijas Monētu nama” pārstāvis Gints Rijnieks.

“Pasaules Čempionāts Hokejā, kas šogad notiks Rīgā, ir īpašs notikums mūsu sporta vēsturei un mūsu valsts vēsturei. Rīkot Pasaules Čempionātu Hokejā ir liels gods! “Latvijas Monētu nams” ir izdevis piemiņas medaļu, kas daudzus gadus turpinās atgādināt par šo notikumu,” saka “Latvijas Hokeja federācijas” prezidents Aigars Kalvītis.

youtube icon
Abonēt youtube