Laikā, kad kino industrija visā pasaulē pandēmijas dēļ ir “uz pauzes”, Latvijā notikusi iespaidīgas filmas uzņemšana, kuras tapšanā piedalījušās augsta līmeņa zvaigznes no Holivudas – Mikijs Rurks, Roberts Kneppers, režisors Mauro Borelli, kā arī producenti un aktieri no Latvijas.

Filma tapusi ar pūļa finansējuma platformas Crowdestor palīdzību un tajā ieguldīti 1,7 miljoni eiro, kas piesaistīti no vairāk nekā 2000 investoriem visā Eiropā.

Laikā, kad daudzās pasaules valstīs filmēšana epidemioloģisko drošības ierobežojumu dēļ bijusi ierobežota vai neiespējama, Latvijā ierobežojumi neradīja būtiskus šķēršļus filmas tapšanai. Iespēja Latvijas kino industrijas pārstāvjiem piedalīties konkrētā projekta tapšanā radusies, pateicoties pūļa investīciju platformas Crowdestor investoriem.

Aicinām ieskatīties filmas publicētajā tīzerī:

Filma Warhunt ir militārs trilleris par Otro pasaules karu, kurā līdzdarbojušies Holivudas un pašmāju kino nozares lietpratēji. Kinolentes ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet.

Kopumā filmas Warhunt  tapšanā Crowdestor investori ieguldīja aptuveni 1,7 miljonus eiro. Filmēšana ilgusi aptuveni pusgadu un tik pat ilgu laiku aizņēmusi filmas montāža un apstrāde.

“Esam gandarīti, ka Latvijā izdevies realizēt tik ievērojamu kino industrijas projektu, piesaistot pasaules līmeņa speciālistus – aktierus, skaņu režisorus, ilustratorus un citus. Apvienojot spēkus ar pieredzējušiem industrijas pārstāvjiem Latvijā, ir radīts arī Latvijas kino nozarē ļoti būtisks kopdarbs. Jau sākotnēji, domājot par investīciju projektiem, kur varētu iesaistīties Crowdestor, zinājām, ka tie nebūs standarta “ātrās peļņas” biznesa modeļi, jo vēlamies atstāt pozitīvu pienesumu gan sabiedrībai, gan Latvijas ekonomikai. Ņemot vērā, ka šāda līmeņa projekta tapšana pilnā apmērā Latvijā ir retums, jūtamies patriotiski un lepni. Latvija varēs lepoties ar Holivudas līmeņa kino!”, stāsta Crowdestor platformas īpašnieks Jānis Timma.

J.Timma uzsver, ka pasaules mēroga projekta norise Latvijā ļauj ne tikai Latvijas kino industrijas pārstāvjiem sastrādāties ar Holivudas zvaigznēm, nodibinot kontaktus un pierādot sevi kā profesionāļus, bet arī nest Latvijas vārdu pasaulē.

“Filma Warhunt, kas ir pilnībā radīta Latvijā, ļāva mums sastrādāties ar liela kalibra zvaigznēm no ASV. Šī filma ļaus nest Latvijas kino industrijas vārdu pasaulē, parādot mūsu aktieru, producentu un citu filmā iesaistīto speciālistu sniegumu. Jāatzīst, ka pandēmija, lai arī aizkavēja filmas nonākšanu uz lielajiem ekrāniem par pāris mēnešiem, ļāvusi mums to noslīpēt kā dārgakmeni. Laikā, kad Latvijā bija stingrāki epidemioloģiskie ierobežojumi, filmēšanu uz laiku pārtraucām. Šis laiks bija ļoti noderīgs, lai atskatītos uz līdz tam uzfilmēto materiālu, pielāgotu to un arī izlemtu, kā saplānot turpmākās filmēšanas, lai sasniegtu labāko rezultātu. Lai arī šī nebija mūsu pirmā pieredze ar pasaulslaveniem aktieriem, tieši par šo projektu esam īpaši lepni,” stāsta Latvijas producentu apvienības “Forma Pro Films” producents Maksims Pavlovs.

Filmā piedalījušies pasaulē zināmi aktieri kā Mikijs Rurks, kas atpazīstamību ieguvis tādās kinolentēs kā “Dzelzs vīrs 2”, “Eņģeļa sirds” un “Cīkstonis”. Viens no Warhunt aktieriem ir arī Roberts Kneppers, kurš piedalījies tādās filmās kā “Kurjers 3”, “Hitman” un seriālā “Izlaušanās”.

Savukārt filmas režisors ir Mauro Borelli, kurš līdz šim strādājis pie tādiem pasaules kases grāvējiem kā “Zvaigžņu kari VIII”, kā arī divām no “Karību jūras pirāti” filmām.

Projektā līdzdarbojušies Latvijā pazīstami aktieri – Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakandovs un Ieva Segliņa. Filmas producenti ir Igors Proņins un Jūlija Zaiceva no Latvijas producentu apvienības “Forma Pro Films”. Viens no projekta priekšnosacījumiem filmas tapšanā bija vietējo producentu piesaiste, tieši tādēļ pieņemts lēmums filmu uzņemt Latvijā ar iespēju piesaistīt latviešu aktierus un citus filmas tapšanā iesaistītos speciālistus.

Pagājušajā gadā daudzu filmu uzņemšana atlikta, jo epidemioloģisko drošības ierobežojumu dēļ filmēšanas procesi pasaulē bijuši apgrūtināti. Rezultātā kino tirgū izveidojies zināms jaunu filmu deficīts. Šobrīd jauni kino projekti ir īpaši pieprasīti gan straumēšanas platformās, gan kino kompānijās. J.Timma stāsta, ka šobrīd notiek sarunas ar vairākiem potenciālajiem filmas pircējiem.

youtube icon
Abonēt youtube