Ekrānšāviņš no Instagram/ Foto: @lauris_viksne

Pašmāju mūziķis Dons (īstajā vārdā Arturs Šingirejs) “iekritis” krāpnieku nagos. Mūziķis vērsies raidījumā “Bez Tabu”, lai paustu sabiedrībai, ka izskanējušās ziņas par gaidāmo online koncertu ir viltus ziņas. 

Izveidota Facebook lapa (Live Nation Latvia), kur bez mūziķa ziņas izsludināts tiešsaistes koncerts šā gada vasarā, fani jau no maija interesējas, vai tā ir taisnība? Dons raidījumā stāsta, ka cilvēkus šī ziņa satrauc, cilvēki interesējas – viņi zvana un raksta, un mēs  viņiem skaidrojam, ka tie nav mūsu  cilvēki.

Izrādās, ka Dons nav vienīgais krāpnieku “upuris”, arī mūziķis Intars Busulis ir saskāries ar līdzīgu situāciju.

Tika saņemtas vairākas ziņas, vai tiešām koncerts būs “online”, atklāj mūziķis. ‘Vai tiešām šādi notiks, jo bijām taču visu paredzējuši dzīvajā. Koncerts tiešām būs “dzīvajā”, dārgie draugi,, taču pagaidām nezinām, kad. Gaidām ziņu no valdības, cik cilvēku varēs pulcēties.”

Vienlaikus Busulis pastāsta, ka komanda uzrauga, kas internetā tiek publicēts, izmantojot mūziķa vārdu, tam tiek sekots līdzi, raidījumam pastāsta mūziķis I. Busulis.

Viltus Facebook lapai ir vien 141 sekotājs un ir arī drukas kļūdas, tāpat nekur nav norādīta kontaktinformācija tas jau vien varētu izrādīties rādītājs, taču, kā apgalvo organizācijas “Drošs internets” vadītāja Maija Katkovska, bieži vien šādas lapas tiek izveidotas, lai apskatītos, cik tad ir tādu cilvēku, kuri  nepārbaudot informāciju, ar to dalās tālāk, un vēlāk, iespējams, šiem cilvēkiem  mēģinātu izkrāpt datus vai naudu.

Raidījums “Bez Tabu” noskaidroja, ka šāda organizācija Latvijā nepastāv. Nozares pārstāvji neiesaka iegādāties biļetes nezināmās lapās, bet gan pie oficiālajiem tirgotājiem.

Saistītās tēmas: DonsIntars Busulisviltus ziņas

youtube icon
Abonēt youtube