Foto: Latvijas Nacionālais Vēstures Muzejs/ Autors: Landa Lagzdiņa

Latvijas Nacionālais Vēstures Muzejs (LNVM) saņēmis dāvinājumu no dziedātājas Marijas Naumovas, kura muzejam nodeva mūžīgā glabāšanā savu leģendāro sarkano kleitu, kurā bija tērpusies, uzvarot 2002.gada 47.Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu “I Wanna”.

“Ir liels prieks, ka mana Eirovīzijas priekšnesuma tērps turpmāk atradīsies muzejā. Uzvara Eirovīzijā bija negaidīts un ļoti emocionāls notikums, kas skāra daudzus Latvijas iedzīvotājus. Šie svētki apvienoja visu sabiedrību. Ļoti ceru, ka labās atmiņas par to ļaus cilvēkiem izjust lepnumu un prieku par savu valsti, kas šobrīd ir ļoti svarīgi,” dāvinot savu leģendāro sarkano tērpu, kurā tika izcīnīta uzvara 2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, teica dziedātāja Marija Naumova.

Kleitu no dziedātājas saņēma LNVM direktors Arnis Radiņš, notikumā klāt bija tērpa autore Odetta Birmane un vokāliste Līga Robežniece, kas piedalījās uzvarošajā priekšnesumā Tallinā.

Marijas Naumovas “Eirovīzijas kleita” jau guvusi lielu pieredzi – trīs gadus līdz ar citiem priekšmetiem stāstot Latvijas vēsturi izstādē #Latvijasgadsimts.

Tagad kleita tiks glabāta LNVM krājumā kā nesenās vēstures liecība un lieciniece Latvijas panākumiem, pēc neatkarības atgūšanas atgriežoties uz pasaules skatuves.

Jāatsauc atmiņā, ka šogad aizritēja 65.Eirovīzijas dziesmu konkurss – Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu “The Moon is Rising”, kura Eirovīzijas otrajā pusfinālā palika pēdējā – 17. vietā.

Lasiet arī: Samanta Tīna neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

youtube icon
Abonēt youtube