Foto: Elizabete Mežule

Arī šajā nedēļā saglabāsies karsts laiks, gaisa temperatūra dienās daudzviet pārsniegs +30 grādu (pēc Celsija) atzīmi, Latgalē iespējami pat +32…+33 grādi, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Tāpat sagaidāmas arī tropiskās naktis, kad gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +20 grādiem. Līdz ar karstumu aktīvāk norisināsies negaisu veidošanās procesi un līs biežāk, daudzviet sagaidāmas arī stipras lietusgāzes.

Pirmdien, 12.jūlijā, debesis būs daļēji mākoņainas, naktī vietām rietumos, dienā galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains, gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15…+21 grādam, savukārt dienā lielākajā daļā valsts teritorijas tā sasniegs +28…+33 grādus, bet līča Kurzemes piekrastē +24…+27 grādus.

Otrdien un trešdien laikapstākļi būs līdzīgi. Naktīs nedaudz līs atsevišķos reģionos, savukārt pēcpusdienās, kad ir labvēlīgākie apstākļi negaisu veidošanās procesiem, lietus un pērkona negaisi sagaidāmi teritorijas lielākajā daļā, otrdien vietām iespējamas arī stipras lietusgāzes. Dominēs lēns, negaisa laikā brāzmains austrumu puses vējš.

Termometra stabiņš naktīs nenoslīdēs zemāk par +18…+23 grādu atzīmi, turpretī dienās tas pakāpsies līdz +27…+32 grādiem, vēsāk būs vien līča Kurzemes piekrastē, kur gaidāmi +25…+27 grādi.

Ceturtdien un piektdien Latviju šķērsos jauna atmosfēras fronte ar plašu nokrišņu zonu, līdz ar to līs teju visā valsts teritorijā, kā arī daudzviet ducinās pērkons. Saglabāsies lēns vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains. Arī šajās dienās sagaidāmas tropiskās naktis ar minimālo gaisa temperatūru +20…+23 grādi, taču diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +27…+32 grādiem, piekrastes rajonos līdz +24…+28 grādiem.

Pašreizējās prognozes norāda, ka nedēļas nogalē Latvijas teritoriju sasniegs anticiklons ar vēsāku gaisa masu. Tā ietekmē nokrišņi mitēsies un arī karstums nedaudz mazināsies – gaisa temperatūra naktīs būs +15…+20 grādu robežās, savukārt dienās nepārsniegs +22…+27 grādu atzīmi.

youtube icon
Abonēt youtube