Nedēļas nogalē vēl joprojām ir sagaidāms karsts laiks, piektdien, 16.jūlijā, dienvidaustrumu rajonos termometra stabiņam sasniedzot +34 grādus (pēc Celsija), bet jau nedēļas vidū dienā maksimālajai gaisa temperatūrai nepārsniedzot +23 grādus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Dominēs lēns vējš, un līdz pat darba nedēļas sākumam vietām ir gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet arī pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un brāzmainu vēju.

Piektdien un sestdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām veidosies negaisa mākoņi, kas nesīs pērkona lietusgāzes.

Pūtīs lēns vējš, tomēr negaisa laikā tas būs brāzmains. Piektdien valsts teritorijā vēl saglabāsies sarkanais karstuma brīdinājums – maksimālā gaisa temperatūra galvenokārt saglabāsies +29…+34 grādu robežās, termometram visaugstāko temperatūru uzrādot dienvidaustrumu rajonos.

Viszemākā temperatūra gaidāma piekrastes rajonos, termometra stabiņa rādījumam saglabājoties +25…+28 grādu robežās.

Sestdien naktī minimālā gaisa temperatūra, līdzīgi kā piektdien, būs +19…+22 grādi, bet maksimālā gaisa temperatūra dienā +25…+30 grādi.

Svētdien un pirmdien būs mākoņains, bet brīžiem arī skaidrosies. Ja svētdien un naktī uz pirmdienu vēl daudzviet ir gaidāms lietus un iespējams pērkona negaiss, tad jau pirmdien dienā  būs sauss laiks, pūtīs lēns vējš. Līdz ar jaunas darba nedēļas sākumu, pakāpeniski samazināsies arī gaisa temperatūra.

Svētdien naktī minimālā gaisa temperatūra būs +18…+22 grādi, maksimālā dienā gaidāma +23…+28 grādi, bet pirmdien naktī gaiss atdzisīs līdz +16…+20 grādiem un dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25 grādiem, joprojām siltāks būs dienvidaustrumu rajonos.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas vidū būs galvenokārt sauss laiks, vien trešdien iespējams īslaicīgs lietus. Arī nedēļas vidū dominēs lēns vējš. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties, naktīs minimālajai gaisa temperatūrai saglabājoties +12…+18 grādu robežās, bet dienā gaisam iesilstot vien līdz +20…+23 grādiem.

youtube icon
Abonēt youtube