Foto: Elizabete Mežule

Vērmaņdārza estrādi par savu nakts uzdzīves vietu šogad aizvien biežāk izvēlas dažādi dīkdieņi un bezpajumtnieki. Lai likvidētu ērtus apstākļus iedzeršanai, narkotiku lietošanai, trokšņošanai un nakšņošanai, uzņēmuma Rīgas Meži dārzu un parku daļa ir nolēmusi no estrādes aizvest solus, kā arī lūgusi pašvaldības policiju biežāk apsekot šo teritoriju.

Kā informē Rīgas Meži, posta aina Vērmaņdārza estrādē paveras teju katru rītu. Nogarlaikojušies dīkdieņi pa nakti ir izmētājuši solus, atkritumus, izraustījuši stādījumus, kā arī aprakstījuši nesen nokrāsotās estrādes sienas. Tā kā naktīs tualetes parka apkaimē ir slēgtas, uzdzīvotāji tam izmanto estrādes kaktos un apstādījumos. Līdz ar to parka darbiniekiem ik rītu nākas veltīt daudz laika, savācot postažu.

Rīgas pašvaldības policija Vērmaņdārzu ir iekļāvusi ikdienas patrulēšanas maršrutā.

Policija parkā arī regulāri pieķer pārkāpējus – pārsvarā nepilngadīgas personas, kuras lieto alkoholu un citas atkarību izraisošas vielas.

Un, lai gan policijas klātbūtne parkā ir bieža, nereti vandaļiem pārkāpuma izdarīšanai nepieciešams salīdzinoši īss laiks un daļai, piemēram, estrādes sienu apķēpātājiem bieži izdodas izsprukt nesodītiem.

Attiecīgi policijas skatījumā soliņu demontāža varētu palīdzēt novērst cilvēku pulcēšanos.

Tikmēr policija turpinās Vērmaņdārzu pievērst pastiprinātu uzmanību neatkarīgi no tā, vai soliņi ir demontēti vai nav.

youtube icon
Abonēt youtube