Foto: Flickr/Autors: Aigars Prūsis

Šajā nedēļā izskanējis viens no pēdējiem lielajiem Maestro Raimonda Paula koncertiem. Maestro par savu aiziešanu no “lielās skatuves” paziņoja pagājušajā nedēļā pirms koncerta ”Ja Tevis nebūtu…” kopā ar latviešu opermūzikas zvaigzni Elīnu Garanču.

Koncerts “Ja Tevis nebūtu…”, kas norisinājās 23. un 24. jūlijā, un otrdien, 27.jūlijā, notikušais koncerts, kam dots nosaukums ”Ceturtais vilnis”, bija pēdējās lielās Maestro koncertprogrammas uznācies.

Portāla skaties.lv pieejamā informācija liecina, ka pats Maestro gan mierina klausītājus, ka pavisam no skatuves pazust vēl negrasās un turpinās spēlēt mazākos formātos, sakot, ka pēc otrdien, 27.jūlija, koncerta viņš pamazām pāries uz mazākām formām – uz kamermūziku.

Tāpat Maestro labprāt vēl uzspēlēs teātrī un, kā pats smejas, “atdos parādu klausītājiem”.

Maestro kā iemeslu savai aiziešanai no “lielās skatuves” min veselību: “Vairs piedalīties tādās lielās programmās un tās organizēt es nevaru. Jau jūtu, ka man tas kļūst drusku par smagu. Es nevēlos ar to spekulēt. Man ir kolēģi, kas atvadās no skatītājiem katru gadu un vienalga nāk atpakaļ. Tas kļūst smieklīgi.”

Jāatgādina, ka šī gada 12.janvārī populārais latviešu komponists, pianists nosvinēja 85 gadu jubileju.

Saistītās tēmas: maestroRaimonds Pauls

youtube icon
Abonēt youtube