Foto: Unplash.com

Sākot ar pirmdienu, 2.augustu, Rīga dod startu cilvēktiesību pasākumu nedēļai Baltic Pride 2021 ar saukli “Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi!” un galveno aicinājumu — iestāties par visām sabiedrības mazākuma grupām neatkarīgi no cilvēku sociālās piederības.

Baltic Pride katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstīm, un šogad tas atgriežas Rīgā.

Pārstāvji norāda, ka Baltic Pride 2021 vadošā tēma ir līdztiesība un iekļaujošas sabiedrības veidošana, aicinot iestāties par vienlīdzību neatkarīgi no seksuālās orientācijas, dzimuma identitātes, rases, tautības vai citu veidu sociālās piederības.

Visas nedēļas garumā, no 2. līdz 7. augustam, norisināsies 40 pasākumi, tai skaitā 9 izklaides pasākumi, 8 diskusijas un 7 filmu rādīšanas. Pasākumu programmas veidotāji norāda, ka tā veidota, lai veicinātu LGBT+ kopienas un tās atbalstītāju redzamību nacionālā un Eiropas līmenī gan sabiedrībā un politikā, gan arī uzņēmējdarbībā.

Baltic Pride tiks atklāts 2. augustā ar svinīgu varavīksnes karoga pacelšanu Kaņepes Kultūras centrā, kas šajā nedēļā kļūs par Praida namu. Atklāšanas laikā organizatori informēs par Baltic Pride 2021 programmu un galvenajiem pasākumiem, kā arī skaidros, kādi ir Baltic Pride mērķi. Varavīksnes karogs virs Praida nama plīvos visu nedēļu.

Lai arī šogad ierastais praida gājiens nenotiks, tā vietā 7. augustā būs iespējams tiešraidē vērot pasākumu “Praida brauciens”. Pa īpaši izvēlētu maršutu Rīgā kursēs Baltic Pride busiņš.

Pēc “Praida brauciena” ar muzikālu pasākumu “Svini ar lepnumu” noslēgsies “Baltic Pride 2021”. Pasākuma apmeklētājiem gan klātienē, gan tiešraidē.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Vairāk par Baltic Pride norisi ir iespējams uzzināt www.balticpride.org.

Baltic Pride 2021 organizē LGBT un viņu draugu apvienība “Mozaīka” sadarbībā ar Huligan, VUCA, Rozenbauma un māsas radošajām komandām, Kaņepes kultūras centru un Ascendum.

youtube icon
Abonēt youtube