Augusts tuvojas beigām, un jau aizvadītajā nedēļā vietām Vidzemē (Alūksnē, Gulbenē, Madonā, Skrīveros, Zosēnos) sākās meteoroloģiskais rudens. Šajā darba nedēļā Latvijā turpinās ieplūst aukstāks gaiss, līdz ar to kļūs vēl par pāris grādiem vēsāks – meteoroloģiskais rudens varētu iestāties arī citviet Latvijā, tāpat jārēķinās ar pirmajām rudens salnām, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Nedēļas sākumā mākoņi mīsies ar sauli, tomēr vietām arī īslaicīgi uzlīs. Gan pirmdien, 23.augustā, gan otrdien galvenokārt valsts centrālos un austrumu rajonos gaidāms neliels, īslaicīgs lietus.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, kas otrdien no rīta jūras piekrastē var būt brāzmains. Atsevišķos rajonos var veidoties migla, dūmaka.

Naktis kļūs dzestrākas – gaiss atdzisīs līdz +4…+9 grādiem (pēc Celsija) un vietām Kurzemē un Vidzemē zāles virskārtā iespējama salna.  Naktī siltāks būs vien piekrastes rajonos, tur līdz +15 grādiem. Pirmdien dienā vēl būs samērā silts ar +15…+19 grādiem, bet otrdien termometra stabiņš noslīdēs vēl par pāris grādiem un nepārsniegs +12…+17 grādu atzīmi.

Nedēļas vidū Latvijai pietuvosies plašs ciklons no ziemeļiem – kļūs mākoņaināks un lietaināks.

Ja nakts uz trešdienu vēl aizritēs bez nokrišņiem, tad jau dienā valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāms ilgstošs lietus.

Trešdien pūtīs lēns vējš, bet ceturtdien pastiprināsies austrumu puses vējš. Gaiss naktī atdzisīs līdz +6…+11 grādiem, nedaudz siltāks būs vietām piekrastē un valsts centrālajos rajonos, savukārt dienā gaiss iesils līdz +13…+19 grādiem.

Pēc šī brīža prognozēm arī darba nedēļas beigās un brīvdienās saglabāsies lietains laiks, tāpat kļūs par pāris grādiem siltāks.

youtube icon
Abonēt youtube