Aigars Apinis. Foto: Ausma Cīrulniece, Latvijas Paralimpiskā komiteja

Latvijas diska metējs Aigars Apinis tomēr saņēmis bronzas medaļu Tokijas Paraolimpiskajās spēlēs!

30.augusta rītā saņemta informācija, ka Indijas sportists Vinods Kumars (Vinod Kumar), kurš vakardienas, 29.augusta, sacensībās sasniedza trešo labāko rezultātu, aizmetot disku 19,91 metrus tālu, ir startējis nepareizā medicīniskajā klasē, un viņa rezultāts ir anulēts. Līdz ar to trešo labāko rezultātu pasaulē diska mešanā F-52 veselības klasē ir sasniedzis mūsu četrkārtējais paraolimpisko spēļu čempions Aigars Apinis, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Kā vēstīts, Tokijas Paraolimpiskajās spēlēs ļoti spēcīgā konkurencē paravieglatlēts Aigars Apinis disku aizmeta 19,54 metrus tālu.

Būdams viens no pasaules top sportistiem, Aigars Apinis sacensībās sagādāja nopietnu konkurenci un satraukumu citu valstu atlētiem.

Pats sportists atzīst, ka konkurence viņa disciplīnā paaugstinās ar katru gadu, un aizvien vairāk ir tādu sportistu, kuri met vairāk tālāk 19 metru atzīmi.

Aigars ir četrkārtējs paraolimpisko spēļu čempions un godalgotākais sportists Latvijā. Viņa paraolimpiskais rekords diska mešanā ir 21 metrs, ko viņš sasniedza 2012.gada Londonas Paraolimpiskajās spēlēs.

2016.gada paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Aigars Apinis izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, 2012.gada paraolimpiskajās spēlēs Londonā – zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā.

2008.gadā Pekinā viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā un sudraba medaļu lodes grūšanā.

Savukārt 2004.gadā paraolimpiskajās spēlēs Atēnās viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, bet 2000.gadā Sidnejas Paraolimpiskajās spēlēs – bonzas medaļu lodes grūšanā un bronzas medaļu diska mešanā.

Paraolimpiskās spēles Tokijā notiek no 24.augusta līdz 5.septembrim. Līdz šim tās Latvijai bijušas notikumiem un piedzīvojumiem bagātas. Rihards Snikus ar godalgoto zirgu King of the Dance izcīnīja sudraba medaļu paraiejādē. Sudraba medaļu diska mešanā izcīnīja arī vieglatlēte Diāna Dadzīte, pārspējot savu personīgo rekordu. Savukārt Latvijas peldētājs Jurijs Semojonvs S8 klasē 100m peldējumā uz muguras izcīnīja vietu finālā, un tur ieguva 8.vietu. Bet jaunā sportiste Baiba Rorbaha valītes mešanas sacensībās uzstādīja personīgo rekordu.

youtube icon
Abonēt youtube