Foto: Ekrānšāviņš no Instagram

Influencere, divu meitu māmiņa un veselīga dzīvesveida entuziaste Madara Kiviča dalās padomos, kā izskatīties labi un izstarot pārliecību. “Ikviens var vairot savu dzīvesprieku un uzlabot fizisko formu, turklāt, lai labi izskatītos, nav nepieciešams pavadīt ilgas stundas sporta zālē vai katru dienu noskriet maratonu.”

Kiviča teic, ka arī uztura ziņā drakoniskas diētas ir pārspīlējumi un ikviens reizēm drīkst sevi palutināt.

Var apēst arī burgeru

“Manā dzīvē bija posms, kad ļoti sekoju līdzi tam, ko un kad ēdu – ēdienreizes bija noteiktos laikos un uzturā lietoju daudz baltās zivis. Ar laiku sapratu, ka vairāk jāpaļaujas uz savām iekšējām sajūtām – ja reizēm ir vēlme apēst kaut ko neveselīgāku, piemēram, burgeru, sev to neliedzu. Strikti ierobežojot savu ēdienkarti, mēs savu ķermeni pakļaujam stresam, kas savukārt aizkavē progresu,” pastāsta veselīga dzīvesveida entuziaste.

Kā zināms, Madara ir divu meitu māmiņa. Viņa atgādina arī citām mammām: “Mūsu attiecības ar ēdienu ietekmē arī to, cik veselīgi vai neveselīgi ēdīs mūsu bērni. Vēlos, lai manas meitas jūtas un izskatās labi, taču tajā pašā laikā bērniem nevar liegt reizēm apēst kūku, pamieloties ar burgeru vai izēst čipsu paku. Protams, visam jābūt ar mēru, ikdienas ēdienkartē nodrošinot sabalansētu uzturu.”

Fiziskās aktivitātes, kas rada prieku

Nav noslēpums, ka fiziskās aktivitātes uzlabo mūsu fizisko un emocionālo labsajūtu, sniedz enerģiju un veicina endorfīna jeb tā sauktā laimes hormona izdalīšanos. Ja vēlamies izskatīties un justies labi, neiztikt bez fiziskajām aktivitātēm.

Madara arī teic: “Svarīgi ir saprast – tas nenozīmē, ka katru dienu ir jāskrien maratons vai līdz nelabumam jāmoka sevi kardio treniņos. Ieteicams sākt ar aktīvām pastaigām, staipīšanos, peldēšanu vai biežāk izvēlēties pārvietoties ar riteni vai kājām. Galvenais, atrast to fizisko aktivitāti, kas sagādā prieku.”

Sporta entuziaste atklāj, ka viņai ļoti patīk vēderpresi spēcinoši vingrinājumi. Viens no tiem ir arī latiņa jeb planks. “Izvēloties aktivitātes, kas sagādā prieku, palielināsies motivācija, un būs lielāka iespēja, ka ikdienā būsim aktīvi, nepadodoties slinkumam.”

Lasiet arī: Treneris iesaka: Svarīgi nosacījumi, kas jāievēro pēc fiziskām aktivitātēm

Nepieciešams sakārtot arī prātu

Lai ikdienā justos un izskatītos labi, nepietiek tikai ar veselīgu uzturu un regulārām fiziskajām aktivitātēm, nepieciešams rūpēties arī par savu garīgo veselību. Meditācija, saruna ar sev tuviem un mīļiem cilvēkiem, kā arī pilnvērtīgs miegs un atpūta ir aktivitātes, kuras uzlabos ne tikai emocionālo, bet arī fizisko labsajūtu. Kā tas ir saistīts? Pavisam vienkārši – ja cilvēks ir kārtīgi atpūties, treniņa laikā būs iespējams pilnvērtīgi pievērsties katram vingrinājumam, liekot lietā vairāk spēka un enerģijas. Rezultātā iegūs gan ķermenis, gan prāts, tā Kiviča.

Ievērojot samērīgumu uzturā un sportiskajās aktivitātēs, ik pa laikam palutinot sevi un sev tuvos cilvēkus, neaizmirstot par atpūtu un pilnvērtīgu miegu, neizpaliks uzlabojumi arī emocionālajā un fiziskajā pašsajūtā.

“Galvenais, neieslīgt galējībās un nepārforsēt – ikviens, kurš šobrīd var lepoties ar fantastisku augumu un veselīgu izskatu, reiz ir sācies ar pirmo pastaigu vai nelielu skrējienu,” motivē Kiviča.

Saistītās tēmas: Madara Kiviča

youtube icon
Abonēt youtube