Foto iegūti no Instagram/ RK kolāža

Ir izveidota mājaslapa, kur uzskaitīti Latvijā atpazīstami un mazāk atpazīstami cilvēki, kuri tiek dēvēti par galvenajiem Covid-19 dezinfomatoriem jeb #Covidgudrajiem. 

Jāteic, ka saraksts ir iespaidīgs tā skaita ziņā. Starp dezinformatoriem nosaukti: Pēteris Apinis, Ramona Petraviča, Maija Armaņeva, Žigimants Krēsliņš, Aldis Gobzems, Ramona Petraviča, Elīna Didrihsone, Jolanta Gulbe, Jūlija Stepaņenko, Ēriks Stendzinieks, protams, arī Ainārs Šlesers un pavadošajā grupā – Linda Liepiņa, arī pianists Vestards Šimkus, Kaspars Zlidnis un vēl daudzi citi. Ar sarakstu var iepazīties, spiežot šeit. 

Interesanti, ka daļa no dezinformatoriem ir vakcinēti pret Covid-19, taču sociālajos tīklos turpina stāstīt, ka slimība nav nemaz tik bīstama un nenodara īpašu ļaunumu.

#Covidgudrie publiskajā telpā dalās ar informāciju, noliedzot vīrusa bīstamību un vakcīnas efektivitāti, tāpat aktīvi dalās ar informāciju, kas neatbilst patiesībai, to skaitā  ir arī sazvērestības teorijas piekritēji, ir arī tādi, kuri noliedz, ka cilvēki mirst no Covid-19.

Mājaslapas izstrādātāji aicina Twitter platformā dalīties ar informāciju par personām, kuras izplata maldīgu, noraidošu vai nepatiesu informāciju par Covid-19 ar birku #covidgudrie (un avotu). Pēc pārbaudes informācija tiks pievienota sarakstam.

Kā zināms, sākot ar 21.oktobri, Latvijā jaunie ierobežojumi ietekmēs katru. Kariņš skaidroja ierobežojumu iemeslu: “Vakcinēšanās process nav izdevies, kā tas bija iecerēts. Tas arī ir iemesls.”

Vēl gan lielāka skaidrība būs šodien, 20.oktobrī, pēc valdības ārkārtas sēdes.

Runājot vēl par Covid-19 statistiku, tad jāpiemin arī pēdējā informācija no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC). Centrā ziņo, ka no Covid-19 miruši 2 920  cilvēki.

Tāpat jāpiemin, ka aizvadītās nedēļas laikā, no 11.oktobra līdz 17.oktobrim, atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 48,8%. Uz pusi (56%) pieaudzis arī stacionāros ievietoto pacientu skaits, straujš pieaugums par 62,8% arī pacientiem ar smagu slimības gaitu no visiem Covid-19 pacientiem stacionāros.

Uz trim nedēļām Latvijā noteikts stingrais “lokdauns”. Lasiet arī: Stingrais “lokdauns” | Kāda būs mūsu dzīve turpmāko mēnesi?

Saistītās tēmas: #covidgudrieCOVID-19 pacienti

youtube icon
Abonēt youtube