Ekrānšāviņš iegūts no Youtube.com

Naktī uz 11.novembri mūžībā aizsaukts Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis, sēru vēsti paziņo Satversmes aizsardzības birojs.

Jānis Maizītis dzimis 1961.gada 18.jūlijā Cēsīs. Darba gaitas uzsāka kā izmeklētājs, vēlāk jau kā virsprokurors. No 2000. līdz 2010.gadam bijis Latvijas Republikas ģenerālprokurors. 2010.-2011.gadā tieslietu ministra padomnieks. No 2011. līdz 2013.gadam Valsts Prezidenta nacionālās drošības padomnieks, Nacionālās drošības padomes sekretārs.

Jānis Maizītis vadīja Satversmes aizsardzības biroju kopš 2013.gada 2.maija. Maizītis bija arī Latvijas Universitātes lektors, vairāku zinātnisku publikāciju autors. Apbalvots ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, Tieslietu sistēmas goda medaļu un Triju Zvaigžņu 2.šķiras ordeni.

Īstens Latvijas patriots, goda vīrs, izcils jurists un gādīgs tēvs.

Satversmes aizsardzības biroja pienākumus šobrīd pilda Satversmes aizsardzības biroja direktora pirmais vietnieks Andis Freimanis. Satversmes aizsardzības biroja direktora amata kandidātu izvirza Nacionālās drošības padome un ievēl Saeima atklātā balsojumā uz 5 gadi.

Visdziļākā līdzjūtība Jāņa Maizīša ģimenei, meitai Annnai, tuviniekiem, draugiem, kolēģiem, studentiem, līdzgaitniekiem un visiem, kas viņu zināja.

youtube icon
Abonēt youtube