Foto iegūts no Facebook

Stāsts par neatlaidību un smagu darbu, kas vainagojusies galvu reibinošiem panākumiem – “Ghetto games” sadarbībā ar apgādu “Jumava” klajā laiduši Edgara Gertnera grāmatu, kas stāsta par mūsu 3×3 basketbolistu ceļu līdz Olimpiskajam zeltam.

Lasiet arī: Vēsturisks mirklis. Latvijas 3×3 basketbola izlasei olimpiskais zelts Tokijas olimpisko spēļu finālā

2021.gada Tokijas Olimpiskajās spēlēs Latvijas 3×3 izlase – Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš izcīnīja pirmo zelta medaļu šajā sporta veidā un iekala savus vārdus vēstures lappusēs. Žurnālista Edgara Gertnera, “Ghetto games” un “Jumavas” veidotā un bagātīgi ilustrētā grāmata “No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam” 25 nodaļu garumā ļaus iepazīt viņu stāstus, trenerus un atbalsta grupu.

“Mūsu Zelta izlase neprot spēlēt kā visi, viņi vienkārši spēlē 3×3 basketbolu. Jau ar mātes pienu viņi iezīduši neatkārtojamu azartu un mīlestību pret bumbu. Tāpēc katrs mačs tiek spēlēts ar attieksmi – gāzi grīdā! Tāpēc katra pēcspēles intervija ir šovs. Tāpēc viņi spēlēja Grīziņkalnā. Tāpēc viņi izcīnīja Tokijas zeltu”, stāsta grāmatas autors Edgars Gertners. “Šo “tāpēc” ir ļoti daudz un ne visi ir glaimojoši. Manuprāt, spēja atklāti pastāstīt arī par saviem grūtākajiem dzīves posmiem šos puišus padara par varoņiem. Par īstiem supervaroņiem, no kuriem jaunieši un arī vecāka gadagājuma ļaudis var ņemt piemēru un motivēt sevi nepadoties pie pirmajām, otrajām vai trešajām grūtībām.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghetto Games (@ghettogames)

Kustības “Ghetto games” vadītājs Raimonds Elbakjans komentē: “Man šī grāmata nozīmē noteikta nogriežņa beigas. Atceros dienu, kad ar pliku pakaļu, bet pilnu galvu ideju metos iekšā ielu basketbola organizēšanā. Man bija mērķis izkaisīt ielu bērnus dažādās sporta un ielu kultūras aktivitātēs. Citējot savu treneri Aigaru Brigmani, es teicu “man ir vienalga, kādi te augs basketbolisti, bet gribu, lai mums aug labi cilvēki un goda vīri!””.

Turpinot viņš saka: “Olimpiskais zelts ir lielisks kompliments katram, kurš reiz spēris kāju “Ghetto basket” laukumā, jo tikai no katra ieguldītās enerģijas mēs varam piedzīvot šo vēsturisko zelta mirkli Latvijas basketbola vēsturē. Kad es sāku “Ghetto basket” projektu, man ticēja tikai sapņotāji un mūsu mākslinieks Vladislavs Lakše; kad mūsu džeki ticēja savam sapnim, tad arī viņiem neviens neticēja, pat es! Man bija klusa cerība, bet viņu ceļš bija tik grūts, ka, redzot visus sportiskos un cilvēciskos riskus, nudien neatļāvos ticēt skaļi… Pasaulē ir gana daudz grāmatu, bet šī ir vēsturiska visai mūsu “Ghetto” komandai un katram, kurš reiz pielicis roku, lai lielais darbs uz priekšu iet! Paldies katram brīvprātīgajam, spēlētājiem, atbalstītājiem un, protams, komandai par emocijām, ko mums dāvājāt caur savu grūto darbu!”

Saistītās tēmas: "Ghetto basket"Raimonds Elbakjans

youtube icon
Abonēt youtube