Eiropas Komisija pirmdien, 20.decembrī, piešķīrusi tirdzniecības atļauju ar nosacījumiem (TAN) Nuvaxovid vakcīnai pret Covid-19, ko izstrādājis uzņēmums “Novavax” – tā ir piektā Eiropas Savienībā atļautā Covid-19 vakcīna.

Šī atļauja piešķirta pēc tam, kad bija saņemts pozitīvs Eiropas Zāļu aģentūras (EMA) zinātniskais ieteikums, kas balstīts uz visaptverošu vakcīnas drošuma, iedarbīguma un kvalitātes novērtējumu, un dalībvalstis to ir apstiprinājušas.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena komentē: “Laikā, kad strauji izplatās omikrona variants un mums ir jākāpina vakcinācijas un balstvakcinācijas temps, esmu ļoti gandarīta par to, ka “Novavax” vakcīnai  piešķirta atļauja. Mūsu vakcīnu portfelī šī ir piektā drošā un iedarbīgā vakcīna, kas Eiropas iedzīvotājiem nodrošinās papildu aizsardzību pret pandēmiju. Ceru, ka šī atļauja būs spēcīgs iedrošinājums ikvienam, kurš vēl nav saņēmis vakcīnas vai balstvakcīnas devu, ka ir īstais brīdis to saņemt.”

Veselības un pārtikas drošuma komisāre Stella Kirjakidu norāda: ‘Šodien mūsu drošo un iedarbīgo vakcīnu portfelim ir pievienota piektā vakcīna. Šī ir mūsu pirmā vakcīna uz proteīna bāzes, kas uzrāda daudzsološus rezultātus cīņā pret Covid-19. Ja vēlamies apturēt infekciju vilni un novērst jaunu vīrusa variantu parādīšanos un izplatīšanos, vakcinācija un balstvakcinācija nolūkā palielināt aizsardzību pret Covid-19 ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Nu mēs piedāvājam saviem iedzīvotājiem vēl vienu drošu un iedarbīgu vakcīnu, kā arī atkārtoti aicinām vakcinēties, vakcinēties un vakcinēties!”

youtube icon
Abonēt youtube