Foto: Flickr

“Es domāju, ka mēs darīsim tieši to pašu, ko darīs pārējā Eiropa – arī Latvijā ieviesīsim terminētu laiku, cik ilgi būs derīgs Covid-19 vakcinācijas sertifikāts. Jau notiek diskusijas par to, cik mēneši tie varētu būt,” TV24 raidījumā “Ziņu TOP” atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

“Deviņi mēneši Latvijas gadījumā, lai pasargātu cilvēku no omikrona paveida, galīgi neder. Mums janvārī šis vilnis jau “nāks virsū”. Omikrons jau ir Latvijā un mēs zinām, ka tas dubultojās ik pārdienu un ir ļoti lipīgs. Vēl ir zināmi samērā maz gadījumu, tādēļ vēl ir laiks saņemt balstvakcīnu,” uzskata Ministru prezidents.

K. Kariņš pieņem, ka deviņu mēnešu termiņš Covid-19 sertifikātiem Eiropas Savienībā (ES) tiks pieņemts ceļošanas nolūkiem starp bloka valstīm. Latvija tam pielāgotos, jo svarīgi, lai ES būtu vienota, taču Latvijā sertifikāta termiņš būtu īsāks.

“Iekšzemes lietošanai mēs varbūt noteiksim īsāku termiņu. Termiņš būs jānosaka tāds, lai cilvēki paspētu vakcinēties,” informē premjers, kurš aicina sabiedrību negaidīt ziņas par sertifikāta termiņiem, bet doties vakcinēties.

youtube icon
Abonēt youtube