Kāda Rīta kafijas lasītāja redakcijā uzdeva jautājumu: kā rīkoties, ja mainīts uzvārds, bet digitālais Covid-19 sertifikāts ir ar iepriekšējo uzvārdu? 

Žurnālisti sniedz atbildi: Informācija par uzvārda maiņu tiek saņemta no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) divu nedēļu laikā. Pēc divām nedēļām iedzīvotājam ir jāpieslēdzas tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv, jāizdzēš esošais sertifikāts un jāpieslēdzas atkārtoti, lai izveidotu sertifikātu ar jauno uzvārdu.

Līdz tam brīdim sertifikātu ar veco uzvārdu var izmantot, papildus uzrādot pasi vai personas apliecību un dokumentu, kas apliecina uzvārda maiņu.

Turklāt iepriekš arī var pārbaudīt, vai sertifikāts ir derīgs.  Sava sertifikāta derīgumu var pārbaudīt, izmantojot tīmekļvietnes www.covid19sertifikats.lv pogu “Verificēt sertifikātus”, vai arī mobilo lietotni Covid19Verify, kas ir pieejama App Store un Google Play Store. Pārbaudes veikšanai nepieciešams augšupielādēt sertifikāta QR kodu vai vērst pret to savas viedierīces kameru.

Atgādinām, ka redakcijā joprojām ir aktīva rubrika “Uzklausi lasītāju” ar mērķi palīdzēt lasītājiem atrast atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Raksti jautājumu uz redakcija@ritakafija.lv un mēs noskaidrosim!

Saistītās tēmas: digitālais sertifikātsuzvārda maiņa

youtube icon
Abonēt youtube