Ekrānuzņēmums no Youtube

Aizvadītajā nedēļā sākās biļešu pārdošana uz romantiskā britu dziesminieka Džeimsa Artura (James Arthur) koncertu, kas 24.augustā notiks Siguldas pilsdrupās.

Jāpiezīmē, ka varēs iegādāties arī biļetes ērtam fanu autobusam, kas interesentus no Rīgas aizvedīs uz Siguldu un pēc koncerta atgādās atpakaļ.

Iepriekšējo Džeimsa Artura uzstāšanos Lucavsalā 2018.gada maijā apmeklēja aptuveni 30 000 skatītāju.

Ar dziesmu sacerēšanu Džeimss esot nodarbojies jau no pusaudža gadiem, bet pirmo atpazīstamību jaunietis ieguva ar hitu “Impossible”, 2012.gadā uzvarot 9. britu “X Factor” sezonā. Šī kompozīcija drīz vien uztraucās britu topa virsotnē, un joprojām ir vispārdotākais singls šova vēsturē.

Nākamajā gadā pēc uzvaras iznāca Džeimsa debijas albums, kurā bez “Impossible” iekļauti arī singli “You’re Nobody ’til Somebody Loves You” un “Recovery”.

2016.gada nogalē iznāca otrs Dž. Artura albums “Back From The Edge”, kas vienā mirklī kļuva par pirktāko albumu Lielbritānijā un ieguva Platīna statusu virknē citu valstu. Tajā iekļautā Say You Won’t Let Go ir mākslinieka līdz šim visveiksmīgākā kompozīcija – Spotify oficiāli klausīta vairāk nekā miljardu reižu. Līdz šim tikai 18 dziesmas sasniegušas miljarda robežu, un to bez Džeimsa Artura izdevies tikai tādiem grantiem kā Eds Šīrans, Džastins Bībers un Dreiks.

2019.gadā klajā nācis trešais albums “YOU”, no kura zināmākās kompozīcijas ir Naked, Falling Like The Stars, You Deserve Better un Empty Space. Albumu materiālu pats Džeimss apraksta šādi: “Es devu albumam nosaukumu “YOU”, jo atšķirībā no “Back From The Edge”, kas bija autobiogrāfisks, trešais albums nav vairs par mani. Tas ir par TEVI”.

Pandēmijas laiku Džeimss Arturs nav pavadījis, laiskojoties vai mokoties ar depresiju, bet gan aktīvi strādājot. 2020.gada 4.septembrī klajā nāca britu DJ Sigalas singls Lasting Lover, kas iezīmīgs ar to, ka Džeimss tajā ne tikai iedziedājis vokālu, bet piedalījies arī tā teksta tapšanā. Interesanti, ka kompozīcijas lirikas līdzautoru un producētāju sarakstā minēts arī slavenais skots Luiss Kapaldi.

Savukārt pagājušā gada nogalē 5.novembrī pie klausītājiem nonāca jaunākais Dž.Artura veikums – pilnizmēra studijas albums “It’ll All Make Sense in the End”. Kā medijiem paskaidroja pats Džeims: “Man bija noteikts žanrs vai virziens, kurā vēlējos iet, proti, sajaukt roku, ģitāras skaņas ar trepu, hiphopu un popu”. No šī albuma lielāko atzīnību ieguvis singls “Medicine”.

Kopumā Dž.Artura ieraksti pārdoti vairāk nekā 25 miljonu tirāžā. Katru mēnesi viņa dziesmas klausās 22 miljoni Spotify lietotāju, bet viedoklipi lielākajiem hitiem YouTube vietnē skatīti 1,5 miljardus reižu.

youtube icon
Abonēt youtube