Amerikāņu uzņēmums Meta norādījis, ka ES iestāžu centieni panākt, ka uzņēmuma uzkrātie dati par sociālo mediju lietotājiem tiek glabāti ES teritorijā, nevis tiek sūtīti citur, var likt tam atslēgt sociālos medijus Facebook un Instagram bloka dalībvalstīs, vēsta datortehnoloģiju ziņu portāls Mashable.

Februāra sākumā uzņēmums, kura nosaukums kopš 2021.gada ir «Meta Platforms, Inc.», iesniedza ASV Vērtspapīru un biržas komisijai finanšu pārskatu par 2021.gadu. Vērīgi vērīgi žurnālisti tajā pamanīja norādi uz grūtībām, ko uzņēmums paredz tā turpmākai darbībai Eiropā.

Saistībā ar ES iestāžu apņēmīgo virzību uz «skrūvju piegriešanu» lieliem sociāliem medijiem gan satura, gan lietotāju datu uzglabāšanas, gan reklāmu izvietošanas jomā uzņēmums paudis, ka saskata apdraudējumu savam līdzšinējam uzņēmējdarbības modelim.

“Ja mēs nevaram pārsūtīt datus starp valstīm un reģioniem, kuros mēs darbojamies, vai arī [ja] mums ir ierobežota dalīšanās ar datiem starp mūsu produktiem un pakalpojumiem, tas var ietekmēt mūsu iespējas sniegt pakalpojumus un veidu, kādā mēs sniedzam savus pakalpojumus vai spēju atlasīt reklāmu mērķauditoriju,” teikts Meta paziņojumā.

Tālāk uzņēmums norādījis, ka paredz, ka spēs 2022.gadā noslēgt jaunas vienošanās par dalīšanos ar datiem topošajā, jaunajā situācijā, taču, ja nespēs, tad «mēs, visticamāk, Eiropā nevarēsim piedāvāt vairākus no mūsu nozīmīgākajiem produktiem un pakalpojumiem, tostarp Facebook un Instagram», vēsta Mashable.

Saistītās tēmas: Facebook

youtube icon
Abonēt youtube