Foto: Unplash.com

Jaunajā nedēļā Latviju no rietumiem šķērsos ciklons, kas nesis stiprus nokrišņus, pūtīs arī brāzmains vējš. Visstiprākās brāzmas gaidāma pirmdien pēcpusdienā jūras piekrastē, tām sasniedzot 25 m/s. Vietām arī puteņos. Nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens paaugstināsies, nokrišņu būs mazāk, un, atsevišķās naktī, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra var pazemināties līdz -5…-10°, ziņo sinoptiķi.

Pirmdien dienā nokrišņi turpināsies, brīžiem tie būs stipri un vietām sniega segas biezums palielināsies par dažiem centimetriem. Nakts sākumā pūtīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas nakts vidū iegriezīsies no dienvidaustrumiem, dienvidiem un piekrastes rajonos pastiprināsies brāzmās līdz 15-17 m/s, tomēr dienas vidū, sākot no rietumiem, vējš atkal iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem un daudzviet pūtīs mēreni stiprs, brāzmās līdz 15-18 m/s, bet jūras piekrastē pastiprināsies pat līdz 25 m/s. Termometra stabiņš dienā pakāpsies līdz +1…+6°. ⚠️Ceļi būs slideni, un nokrišņu laikā redzamība būs pasliktināta, tāpēc satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem! 

Otrdien ciklons ar centru jau virs Baltijas jūras virzīsies tālāk uz austrumiem pāri Latvijai. Laiks saglabāsies mākoņains, vien brīžiem debesis skaidrosies. Daudzviet nokrišņi turpināsies – slapjš sniegs un lietus, Latvijā ieplūstot aukstākam gaisam, pakāpeniski pāries sniegā. Vietām, galvenokārt austrumos, sniega sega palielināsies par 5-7 cm, kā arī putinās. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, daudzviet brāzmās 15-18 m/s, naktī jūras piekrastē vēl saglabāsies līdz 20-23 m/s, bet no rīta vējš pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un vakarā pierims. Gaisa temperatūra visas diennakts garumā pieturēsies -2…+2° robežās.

Kaut arī trešdien saglabāsies lielākoties mākoņains laiks, laika apstākļi kļūs mierīgāki, jo tos noteiks augsta spiediena atzars no dienvidiem. Vietām brīžiem uzsnigs, vējš būs lēns, vien nakts sākumā vēl pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -2…-7°, bet dienā paaugstināsies līdz +2…-3°. Naktī uz ceturtdienu, debesīm skaidrojoties, atsevišķos rajonos gaisa temperatūra var pazemināties līdz -6…-10°. Diena paies bez nokrišņiem, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas, galvenokārt piekrastē, brāzmās sasniegs 15-16 m/s. Dienā gaiss iesils līdz +1…+5°.

Nedēļas nogalē pastiprināsies plašs ciklons virs Skandināvijas, vējš saglabāsies brāzmains, kā arī daudzviet Latvijā gaidāmi nelieli nokrišņi – galvenokārt lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktīs būs +2…-4° robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +2…+5°. Pēc aktuālākām prognozēm, svētdien atmosfēras spiediens sāks palielināties – laika apstākļus noteiks anticiklona ziemeļu daļa. Laiks kļūs sauss, daudzviet arī skaidrosies. Tomēr Latvijā ieplūdīs auksts gaiss un gaisa temperatūra nakts stundās būs galvenokārt zem 0°, un vietām gaidāms -6…-10° sals, savukārt diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par 0…+4°.

youtube icon
Abonēt youtube