Ja nedēļas pirmajā pusē Latvijā laiks bija nokrišņiem bagāts un samērā silts, tad nedēļas otrajā pusē nokrišņi mitējušies un gaisa temperatūra pazeminājās. Nedēļas nogalē sagaidīsim sauli, taču nav izslēgts, ka būs arī vējš un arī sals, vēsta sinoptiķi.

Piektdien daudzviet palaikam gaidāms lietus un slapjš sniegs, bet austrumos nokritīs arī pa kādai sniega pārslai, uz vakarpusi nokrišņi mitēsies. Bet diena nebūs pavisam mākoņaina, debesis vietām arī skaidrosies. Vējš joprojām pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem un būs brāzmains, dienā brāzmās sasniedzot pat 20-23 m/s, jūras piekrastē naktī pat 25-27 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs -1…+3° robežās, bet diena būs diezgan silta – +2…+6°.

Šīs nedēļas nogalē laiks būs saulaināks, nokrišņu būs maz un arī vējš būs lēns līdz mērens.  Naktīs gaidāms sals, bet dienu laikā gaisa temperatūra būs virs 0°. Sestdien mākoņi mīsies ar sauli, šur tur vēl gaidāmi nelieli nokrišņi, arī vējš jau būs nedaudz lēnāks. Gaisa temperatūra būs -2…+1°, dienā +1…+4°. Šajās dienās autovadītājiem noteikti jāņem vērā, ka uz vakarpusi, gaisa temperatūrai pazeminoties, piesals un ceļi var kļūt slidenāki. Svētdien debesis skaidrosies un laiks būs sauss. Naktī atkal gaidāms sals -2…-12°, arī dienā būs pavēss -1…+4°.

Pēc šī brīža prognozēm arī jaunnedēļ – nedēļas pirmajā pusē nokrišņu būs pavisam maz un daudzviet spoži spīdēs saule, tomēr naktis būs aukstas, daudzviet termometra stabiņš noslīdēs zem 0° atzīmes, bet dienās gaisa temperatūra būs 0…+6 robežās. Nedēļas otrajā pusē laiks atkal varētu kļūt mākoņaināks un nokrišņiem bagātāks. Tomēr šīs prognozes vēl ir gana tālas un, visticamāk, situācija mainīsies.

Par hidroloģisko situāciju – joprojām ir plaši applūdušas palienes un zemākās vietas. Tuvākajās dienās gan ūdens līmeņa kāpums lielākajā daļā upju mazināsies un ūdens līmenis stabilizēsies, tomēr applūdušās zemākās vietas, kam nav tiešas noteces uz ūdenstecēm, paliks applūdušas ilgāku laiku.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube