Foto iegūts no Facebook/Dāvis Viļums

Iniciatīvu portālā mana balss.lv  aicina parakstīties par iesniegto iniciatīvu – izveidot fotogrāfiju izstādi Uzvaras parka laukumā ar Krievijas veiktā kara noziegumiem Ukrainā, aicina iniciatīvas autors Dāvis Viļums.

D. Viļums pauž: “Ir nepieciešams arī vizuāli vērst sabiedrības uzmanību uz Ukrainas iedzīvotāju pārdzīvoto Krievijas izraisītajā karā Ukrainas teritorijā, lai tas būtu sabiedrībai pieejamā un vēsturiski saistītā vietā, kur to varētu atnākt un apskatīt Latvijas iedzīvotāji un viesi.”

Lasiet arī: Lauku sētas Anita: Nostāja man ir pilnīgi skaidra – darīšu, ko varēšu, lai palīdzētu Ukrainai un tās iedzīvotājiem

Viņš arī raksta, ka pašreizējais karš Ukrainā ir Krievijas agresija, tāpēc šo izstādi vajadzētu izvietot tur, kur ir lielāka iespēja, ka cilvēki, kas pakļauti Krievijas propagandai, varētu to apskatīt un iepazīties ar notikumiem. Šajā laukumā jau šobrīd ir regulāra policijas uzraudzība, tāpēc tam nebūtu nepieciešami papildu līdzekļi.

Līdz ar šo sabiedrība iegūs labāku izpratni par notikumiem Ukrainā, par kuriem visiem būtu jāzina. Sabiedrībā joprojām ir liela daļa cilvēku, kas seko Kremļa naratīvam, un šī būtu lieliska iespēja pievērst tieši viņu uzmanību, pauž autors.

Iniciatīvu  var apskatīt ŠEIT.

Saistītās tēmas: kara noziegumiUzvaras parks

youtube icon
Abonēt youtube